Boii, ministrul si bunul simt

Primesc multe, poate prea multe, newslettere de la renumitul Iulian Urban chiar pe mailul personal. Cum a ajuns sa imi trimita si mie nu stiu, asta e o poveste pe care domnia sa o cunoaste, chiar prea bine, dar nu se lecuieste. Asta e povestea  neplacuta si consumatoare de timp a spamului. Dar nu despre ea vreau sa vorbesc.

M-am lecuit sa citesc mailurile primite de la IU, le sterg din start, dar  titlul „”D-le Pogea, dar pentru boii care platesc la zi datoriile la stat, ce dati ?” mi-a starnit curiozitatea.  Reiese foarte clar ca pana si colegii de partid ai domnului Pogea, unii parlamentari in functie,  sunt nemultumiti de masurile economice luate de  dl. „inginer Pogea” (dupa cum scrie si parlamentarul).  Cum ar trebui sa fie intreprinzatorii Romaniei care nu au niciun cuvant de spus, chiar si atunci cand guvernul „Pic si Poc”   le da la gioale?

Ce mi se pare cel putin ridicol este cum procedeaza dl Urban. Blogul e pentru noi muritorii care balacarim in barba cand auzim la stiri de cine stie ce initiativa normativa tampita si negandita. Dl Urban face parte din legislativ si poate lua faptic initiativa pentru „boii care platesc datorii la stat”, nu doar sa clapaceasca pe computer, poate ii vede un om de sus nemultumirea.  Poate scrie bineinteles. Dar ar fi fost mai frumos sa scrie pe blog ca a intocmit  nu stiu ce proiect legislativ pentru antreprenorii afectati de criza, inainte  ca dl Pogea sa ne mai anunte o ineptie ( si noi sa citim de buna voie pe blog). De ce nu se implica? Din vot colectiv de partid? Din lipsa de initiativa? Sau asteapta sa vina vreun blogger cu un plan de iesire din criza,  in timp ce domnia sa butoneaza? „Boii care platesc datorii la stat” sunt romanii in general, cine va face ceva si pentru ei daca legislativul se  lamenteaza si atat?!

Totusi, intr-o privinta sunt de acord cu IU.Dl. inginer trebuia sa isi vada de treburile sale ingineresti.

Si mai e o chestie de bun simt pe care ar trebui sa o faca inginerul  finantist: sa recapituleze cei 7 ani de acasa si sa nu inchida telefonul cand nu mai are argumente, mai ales in timpul unei emisiuni televizate cand il urmaresc poate milioane de oameni.

NB:

Activitatea senator IU:

http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=05b71277-2912-4c80-bf67-f708fae54da4

– din care o singura interpelare adresata lui Pogea,  pe tema TVA ului, interpelare fara raspuns pana acum. De interprelat pot interpela si eu. Drept e ca mie, ala din turma care nu merita o explicatie, ci un telefon inchis chiar si dincolo de televizor,  nu imi va raspunde niciodata. Cu atat mai putin in scris .

Activitatea ministrului inginer-finantist o vedem si o simtim fiecare dintre noi.

Fiindca nu ii gasesc pe Pic si Poc, o mostra de Lolek si Bolek, care sunt pe aproape de personajele autohtone.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yRuD8YarRJk]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + five =

Previous post Cavalerii
Next post Mi-au facut ziua