10 secrete ale orasului Balcic
[wp_ad_camp_2]
Vacanta in Bulgaria poate sa insemne mai mult decat lenevit pe plaja si mancat la restaurant. Balcic, una dintre cele mai faimoase destinatii turistice are atat de multe lucruri de oferit incat vei putea sa te intorci din sejurul tau cu un bagaj de cunostinte mai bogat.
Balcic, fiind popular in special pentru ca a fost resedinta de vara a Reginei Maria si ca adaposteste cele mai frumoase gradini pe care le-ai putea vedea, mai exista numeroase alte lucruri pe care Travel Planner ti le impartaseste si te vom lasa pe tine sa le descoperi in vacanta ta all inclusive in Bulgaria .
- Inima Reginei
Atat de mult i-a placut reginei Maria complexul ei de la Balcic care a avut drept scop principal destinderea, incat a simtit nevoia sa isi lase inima acolo. Regina Maria a lasat ordin ca inima ei sa fie ingropata aici, in Balcic iar corpul in Curtea de Arges, lucru care s-a intamplat pana in anul 1940. Poate ca acest lucru suna bizar si neobisnuit dar nu trebuie sa uitam ca Regina Maria avea origine britanica iar obiceiul de a scoate inima defunctilor si ingroparea acesteia intr-un loc special, era o practica veche celtica.
[wp_ad_camp_3]
- Scoala de arta de la Balcic
Regina Maria era si o sustinatoare convinsa a artei. Ca orice monah, se indeletnicea cu pictura si scrisul iar aici nu ne referim la jurnalele ei personale. Ne referim la scrierea de nuvele si poezii pe care le poti parcurge si picturile ei care pot fi vazute la Peles.
Balcic a fost o inspiratie pentru numerosi artisti, in special pictori care au imortalizat peisajele frumoase.
- Odinioara se numea Dionysopolis
Orasul Balcic dateaza din Antichitate. Initial a fost asezare tracica, dar apoi a fost colonizat de greci si denumit Dionysopolis. In perioada urmatoare, a devenit civilizatie bizantina, capatand astfel numele pe care il stim si astazi, Balcic, si pe care il rostim atunci cand vrem sa mergem in concediu. Totusi, daca este sa ne gandim mai bine, denumirea veche a orasului i se potriveste mai bine deoarece te duce cu gandul la Dyonisos, zeul grec al vinului. Vei putea sa gasesti in Balcic numeroase locatii unde se serveste un vin grozav, de neuitat, asadar, dupa o plimbare prin gradinile palatului Reginei Maria si printre vile, vei putea degusta aceasta licoare a zeilor.
- Balcic este inconjurat si de alte orase la fel de interesante
Daca doresti sa iti extinzi experienta culturala, atunci poti sa calatoresti si in afara orasului. Varna este o optiune buna si se afla la doar o ora de Balcic, unde te poti plimba si descoperi alte lucruri noi si la fel de interesante. O alta optiune este Nessebar care promite sa te introduca in istoria tarii prin intermediul monumentelor patrimoniu UNESCO. Insa, in nordul Balcicului, avem zona Kavarna unde poti sa vizitezi cetatea Kaliakra ce poate sa iti ofere o calatorie interesanta printre ruinele sale de la malul marii. O legenda foarte interesante legata de aceasta cetate spune ca in timpul unui asediu turcesc, 40 de fecioare si-ar fi legat parul impreuna si s-au aruncat de pe stanca pentru a nu fi pangarite de soldatii otomani. Si-au legat parul pentru ca nici una dintre ele sa nu fie tentata sa renunte si pentru ca greutatea lor le-ar fi tinut la fund.
- Nu trebuie sa stii bulgara pentru a te descurca prin statiuni
Marele avantaj al Balcicului este ca poti vorbi cu comerciantii in romana dar si in alte limbi de circulatie internationala, precum engleza. Asadar, nu va trebui sa te asiguri ca translatoarele online functioneaza foarte bine si internetul nu te lasa la greu. Dar, daca doresti neaparat sa faci o impresie buna, atunci poti sa investi cateva cuvinte in bulgara.
- Viziteaza templul Kibela
Recent descoperitul templu antic din Balcic, poate sa fie vizitat si te asiguram ca te vor fermeca aceste ruine. Templul Kibela a fost descoperit in mod accidental in timpul unor lucrari de constructie din 2007 iar valoarea sa istorica este inestimabila.
[wp_ad_camp_1]
- Aleviyskoto Teke
In apropiere este una dintre putinele tyurbeta aleviyski, construit in secolul al XVI-lea, fiind un mormant dervis. Este un loc deosebit de interesant, un loc construit pentru venerarea zeului Teke, zeu care este venerat atat de musulmani cat si de crestini.
- Aria naturala protejata a lacului Shabla
Zona lacului este o arie protejata si este legata printr-un canal de un alt lac, Ezerets. Aici se regasesc plante care rareori pot sa fie vazute si in alte locuri iar o importanta deosebita o are avifauna. Toamna si iarna pot sa fie observate specii de animale care sunt amenintate cu disparitia la nivel global si peste 70 de specii sunt enumerate in Cartea Rosie a Bulgariei. Aria este protejata in special pentru a ocroti vidrele care isi fac veacul pe lac si pe mal.
- Terenul Black Sea Rama
Acesta nu este tocmai un secret, dar este primul si cel mai mare complex care aduna anul iubitorii de golf chiar pe litoral in Bulgaria. Avand un teren care rivalizeaza cu cele mai moderne la nivel mondial, complexul este totodata cel mai mare din Bulgaria. Gazduind si o panorama unica, jucatorii de golf care doresc sa se relaxeze o vor putea face intrucat totul este inconjurat de o atmosfera confortabila.
Aici se regaseste si o academie de golf unde toti cei care doresc sa invete acest sport pot sa o faca urmand cursuri cu instructori specializati.
- Farul de la Shabla
Cand ajungi in localitatea Shabla, mergi de-a lungul drumului 901 care te va duce pana in apropierea farului. Acesta a fost construit in anul 1857 si inca mai este functional. Are o inaltime de 32 m si forma octogonala. Pe partea vestica a farului exista o monograma a sultanului Mohamed Abdul Medzhid care conducea Imperiul Otoman in perioada in care a fost construit farul. Initial a fost construit din piatra dar ulterior a fost consolidat cu o structura metalica in urma avariilor suferite de cutremurul ce a zguduit tarmurile Marii Negre in anul 1901.