Zarnesti Challenge circuit motocross

Zarnesti Challenge – Mai mult decat motocross

Zarnești Challenge – provocarea de a fi tu

Am un entuziasm aparte, aproape maladiv,  când vine vorba despre proiecte de suflet, despre oameni frumoși care fac lucruri bune și faine. M-am alăturat ideii și proiectului Zărnești Challenge fără să știu prea multe despre oamenii implicați, văzând conceptul concursurilor și tema lor. Sportivitatea îmi dă un elan aparte, chiar dacă eu am lăsat-o mai moale cu sportul.

Mi-a povestit o cunoștință care știa că mă desfășor online și să vin cu o părere, în contextul în care concursurile, deși interesante și bine organizate încă nu câștigau notorietate. Zărnești- provocarea de a ajunge să cunosc oamenii și locul

Zarnesti Challenge circuit motocross

 

 

 

 

 

 

 

Tot ce știam despre Zărnești Challenge și concursurile pe care le organiza era că au loc la circuitul de motocross din Zărnești, un loc pe care îl vizitasem în repetate rânduri ca spectator, datorită oamenilor care mi-au deschis apetitul pentru motociclete. Apoi mai prindeam frânturi din imaginile pe care le vedeam pe Facebook, fără să surprind adevărata esență.

Îmi propusesem să ajung la Campionatul Național de Enduro, cu atât mai mult cu cât prietenii de la Partner Rent a Car se raliaseră la ideea unei sponsorizări pe bază de barter. Numai că stelele nu s-au așezat așa cum mi-am dorit, unele probleme personale și mai apoi munca în exces m-au ținut în București.

Eram hotărâtă să ajung să îi cunosc pe oamenii Zărnești Challenge și decisă să implic, indiferent de forma ajutorului, cu atât mai mult că mă îndepărtasem de sport, cu atât mai mult de motociclete. Era un proiect de suflet, era un ceva al meu, pentru mine, dincolo de acel trebuie cotidian.

Am muncit pe rupte, nopți nebune, doar vroiam să plec din București și să ajung acolo unde oameni își urmează pasiunea. De fapt, chiar în ziua în care am plecat la Zărnești am scris până la 5 dimineața și am dormit doar două ore jumătate. Era de musai să plec.

Știam că organizatorul, omul care se ocupă de concursuri este un fost sportiv, motocrosist și cam atât. Nici măcar nume nu știam, fiindcă am înțeles că modestia este unul dintre atributele cheie ale acelui om.

Zărnești Challenge  nu e doar un circuit de motocross și o serie de concursuri

Așadar am purces la drum. DN1 sâmbăta e cel mai bolnav semn al turismului românesc. Un drum pe care trebuia să îl parcurg în maxim trei ore, l-am făcut în cinci. Am văzut Nistoreștiul și Posada aproape la pZarnesti Challenge - competitie obstacoleas, chinuind schimbătorul în prima treaptă.

Am ajuns la Circuitul care se află  chiar la ieșirea din Zărnești, spre Poiana Mărului. Ne-am oprit direct la circuit. M-am schimbat în echipament dornică să dau o tură. Nu m-am considerat niciodată că aș fi trecut etapa de novice, dar nu mă așteptam să fiu o salată atât de mare, atât din punct de vedere al condiției fizice, dar și al abilităților mele pe moto.

Noroc că Ovidiu e echilibrat și m-a făcut să înțeleg unde mi-e locul, altfel mi-aș fi rupt gâtul . Și nu din teribilism, ci pentru că nu mi-am dar seama cât de mult contează un minim exercițiu, fizic sau practic, de orice natură.

 

Omul din spatele Zărnești Challenge

 

Poate vă întrebați cine este Ovidiu. Ovidiu Sparchez, zis Tele,  este sportivul care organizează provocările Zărnești Challenge și face multe alte lucruri faine, după ce l-am cunoscut, dar nu de la el, fiind prea modest să iasă în față. Mai mult am învățat printre vorbe și din Google.

A fost campion național la motocross, acum este Președinte al Comisiei Motocross în cadrul Federației Române de Motociclism. Este instructor de karate. Este antrenor de campioni la motocross la ora actuală, iar școala de la Zărnești încă mai plămădește talente în motociclism sub îndrumarea lui Tele.

Acum, întâlnindu-l, Ovidiu  este un profesionist, dar mai ales un om. Unul foarte echilibrat și ancorat în valori reale. În graiul lui molcom de ardelean de pe malurile Bârsei te învață ce să faci, cum să faci, te îndrumă sau te oprește din cuvinte. Dacă altcineva mi-ar fi spus să mă învârt în cerc ca maimuța la Circ aș fi sărit ca arcul, pe principiul eu pot, mă descurc la fața locului. Am acceptat și am exersat cu bucurie și un zâmbet larg. Știe să dea bucurie și încredere, chiar și când situația nu e pe roze, chiar și unui afon. Așa că nu mă miră că elevii lui ies campioni.

Și fiindcă vorbim despre încredere și Ovidiu. Pe drum prietena mea îmi spune că niciodată nu s-ar urca pe motocicletă că îi este extrem de frică. I-am zis să nu spună niciodată, niciodată, dar acel cândva a venit chiar în acest weekend. Atâta încredere a sădit, încât prietena mea s-a urcat pe moto fără prea multă luptă de convingere. A stat pasager pe circuit, față în față cu propriile frici, fără să îi fie frică. Aceasta pentru că a fost condusă de un om care construiește nu numai sportivi, dar și caractere.

Atât de bine mi-a picat weekend-ul încât nu m-am întors după echipament. Vreau să mă întorc și mă voi întoarce să învăț pas cu pas, din bucurie și nu competitivitate, să mă bucur de o relație faină cu motocicleta. Vreau să dau timpului timp să se așeze,  să fiu  acolo, după cum spunea Ovidiu. Vreau să fiu alături de oameni faini care fac lucruri din pasiune.

Ce este de fapt Zărnești Challenge

 

Zărnești Challenge este ai mult decât  organizatorul concursurilor de ciclism, enduro, motocross, Ioana Zarnesti Challengemaraton sau obstacole. Zarnești Challenge este dublată de școală de motocros, de karate.

Sub numele de Zărnești Challenge se naște dragostea pentru motociclism sau pentru munte. Se întărește încrederea în oameni, se încurajează sportivitatea corectă.

Zărnești Challenge unde găsești valoarea sub forma pasiunii, a lucrului bine făcut și a rezultatelor care vorbesc despre oameni.

 

Dacă aveți vă căutați un instructor de motocros, chiar recomand să mergeți la Zărnești. Veți găsi experiență, o bună îndrumare, calm și echilibru, veți simți bucuria de a face fără să fiți sub presiunea unei competiții cu voi înșivă. Eu am ieșit de drag și am zâmbit un weekend întreg,  chiar dacă a trebui să admit că sunt salată. Acum merg mai bine. Weekend-ul următor mai bine decât acesta și tot așa. Important este că  am avut acea cu bucurie reală.  Sunt sigură că data viitoare va fi și mai fain!

[wp_ad_camp_1]

Clinica ta medicala echipa Previous post Medici veterinari din vocatie
Rusenski Lom de sus Next post Rusenski Lom și mănăstirile în piatră – Basarabovo și Ivanovo