Romania: Land of Choice sau No comment?

Intr-o tara aflata in crize (economica, politica si chiar sociala) s-a platit  o galagie de bani pentru difuzarea, pe  canale internationale de televiziune , a  spotului „Romania Land of Choice” . Pestisori zburatori, bigamie, cluburi cu fatute impopotonate si imagini spectaculoase ( realmente spectaculoase- dar care nu pot fi vizitate in conditii onorabile decat de demnitari,  dotati cu  masini cu girofar sau elicopter la scara, altfel turistul simplu risca sa isi petreaca jumatate din sejur in masina). Asta e imaginea Romaniei- „Land of choice”.

In ultima luna tara  Land of choice a devenit tara lui No comment. In aproximativ o luna, Euronews a difuzat de doua ori la rubrica „No comment”  imagini cu Romania reala. O Romanie a nemultumitilor, a oamenilor revoltati care ies in strada, care isi plang oful si isi cer drepturile, a sindicalistilor adunati cu miile, a fermierilor cu fete muncite care spun ca vor muri de foame daca nu primesc subventiile. Romania a devenit head news pentru  instabilitatea politica. Romania ofera, tot pe Euronews, imaginea unei tari a accidentelor feroviare.

Cat de eficient este spotul „Romania Land of Choice” cand toti banii investiti in difuzarea acestuia sunt anulati de imaginea Romaniei reale, difuzate sub greutatea cuvintelor „No Comment”?

Oare tot mogulii romani sunt de vina pentru difuzarea acestor imagini, interesele de gasca romanesti comploteaza si ofera reprezentatii  denigratoare impotriva actualei puteri? De acord domnule presedinte. Nu ne mai uitam la posturile de stiri romanesti pentru ca acestea deformeaza realitatea. Ar trebui sa aruncam televizorul pe fereastra pentru ca televiziunile straine ne arata aceeasi imagine cruda? Sa ne uitam la un program de divertizment precum „Nu te pune cu blondele!”. Dar acest imperativ ne duce cu gandul tot la buletinul de stiri si la Romania Land of No Comment.

Protestul oierilor la Ministerul de Finante

Previous post Studii moca
Next post „Din succesuri în succesuri, către marile progresuri!”