Rahaturi care ne imput zilele in trafic

– ghiolbanul de sofer care se inghesuie in tine sau trage brusc de volan ca asa i-a venit lui sa intoarca. Fara sa se asigure, fara sa semnalizeze.

– mosii, pietoni,  care alearga in pas de melc pe unde nu trebuie. Eventual se asigura cu sacosa,  pe care o scot in fata. Daca sacosa nu a zburat e safe sa traverseze.

-tancii care traverseaza zglobiu la trecerea de pietoni pe rosu   (ieri am cam pendulat curul motocicletei sa nu dau peste capriorul de 10 ani)

– comentariile porcesti ale unora. (azi un taximetrist cu nr de IF – iarasi IF! – imi comenta la semafor ca sunt „buna, pacat ca esti nasoala la fata”. Eram blindata in echipament, asa ca nu avea cum sa vada cat de „buna” sunt, dupa cum nu avea cum sa-mi vada fata, fiindca era acoperita de casca. Cred ca asta era singura propozitie pe care a invatat-o si el cand trebuie sa vorbeasca cu „strugurii” acri.)

-acele fite ieftin- scumpe, ca de exemplu BMW X5. Melteanu se da cu cutia prin oras, face tot felul de ghidusii ca are masina bazata. Recent m-am plimbat cu o cutie de multi bani si se zgaltaie din toti rarunchii, pe langa pielarie luxoasa in dotare, are niste plastice, prost inchegate, care trepideaza ingrozitor, incat am verificat de mai multe ori sa vad daca nu cumva am uitat portiera deschisa. Dar ce palaria lui Hector, era BMW X5! E drept, prinde ceva viteza.

– cei care atunci cand vad o masina sau o motocicleta tare se pun la liniuta. Am vazut o scena in care un sofer de Tico incerca o liniuta cu o motocicleta BMW de 1200 cmc.  A dat melteanu in bietul Tico de ii iesisera pistoanele, in timp ce motociclistul a trecut calm pe langa el, nepunandu-se la mintea de vacanta a aluia cu masina.

Previous post Joaca in bataia vantului
Next post Sotia sotului