potlucra.eu locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati

Potlucra.eu – locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități

Potlucra.eu – locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități

 

În contextul în care integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii rămâne la nivel de concept, în care provocările  legislative nu pot acoperi adevăratele necesităti pe piața muncii persoanelor cu dizabilități, am întâlnit acest proiect, potlucra.eu.  Mai corect, proiectul m-a găsit pe mine. Potlucra.eu este o platformă de locuri de muncă, un mediu online în care angajatori și persoane cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă pot interacționa.

Tinerii m-au găsit datorită UPA. Până recent IXPR a fost Unitate Protejată, am cerut retragerea autorizației la cerere, să scurtez povestea am renunțat la acest drept pentru că pot lucra,  iar dacă lucrurile vor merge bine, nimic nu mă va opri să angajez persoane cu dizabilități, autorizat UPA sau nu.  După cum vă încurajez și pe voi, dizabilitatea nu înseamnă că persoanele au abilități reduse, ci că noi toți trebuie avem abilitatea și dorința de a asigura acces la muncă, distracție, la bucurie și viață semenilor care au nevoie de amenajări dedicate sau locuri de muncă. Ca orice persoană.

Proiectul este pe sufletul meu. Tinerii au dezvoltat din resurse proprii o platformă dedicată locurilor de muncă pentru cu dizabilități. Pur și simplu, au creat un cadru funcțional în care persoanele cu dizabilități și angajatorii pot interacționa. Fără vorbe, doar fapte.

Dacă citiți aceste rânduri și sunteți în proces de recrutare, vă încurajez să listați joburile pe acest website. La ora actuală sunt înscrise 89 de CV-uri, iar proiectul se află la început. În acestă comunitate a persoanelor cu dizabilități care își caută un loc de muncă, puteți găsi colegi care au abilitățile pe care le căutați!

potlucra.eu locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati*

**

 

CȘ: De unde a apărut ideea proiectului pot lucra?

RS: Ideea a apărut de la experiențele pe care le are mama mea în aceasta zona. Ea este profesoară la un liceu pentru copii cu Deficiente Auditive din Craiova. Asa am luat contact cu aceasta zona. Ea este foarte implicata în ceea ce face și am observat probleme existente in acest domeniu. De aici am decis ca un prim pas pentru a ajuta este crearea platformei.

 

CȘ: De ce potlucra.eu?

RS: Denumirea se refera cumva la combinația de cuvinte “Si eu pot lucra”, de aceea și domeniul potlucra.eu.

 

CȘ: Când a început proiectul?

RS:Etapa de dezvoltare a proiectul a început în luna martie a anului 2017, dar lansarea a fost in luna mai 2017.

 

CȘ: Ce își propune? Cum vă susțineți?

RS: In acest moment proiectul își propune găsirea locurilor de munca pentru oameni cu dizabilități. Acesta este doar un început. Ne dorim sa ajungem la posibilitatea de a oferi consultanță în cariera persoanelor cu dizabilități, dar în același timp sa ajutăm și companiile prin crearea unor structuri de integrare pentru persoane cu dizabilitati.

 

CȘ: Ce înseamnă pentru voi dizabilitatea?

RS: Dizabilitatea pentru noi reprezintă o provocare.

 

CȘ: Vorbim despre dizabilitatea persoanelor sau cea a sistemelor?

RS: Deși inițial vorbeam doar despre dizabilitatea persoanelor, odată cu evoluția platformei și cu noile provocări, am observat ca exista si o disfuncționalitate a sistemelor.

 

CȘ: In ce domenii au fost deschise posturi pentru persoane cu dizabilități?

RS: In acest moment principalele domenii în care au fost deschise posturi sunt : retail, financiar și administrativ.

 

CȘ: Ce credeți că va schimba proiectul vostru?

RS: Încă nu îmi dau seama dacă acest proiect va schimba sau nu ceva. Noi speram să  schimbe ceva, mai exact, felul în care anumite lucruri, procese și acțiuni functionează în acest moment.

 

Le mulțumesc că mi-au răspuns la întrebări, dar înainte de toate le mulțumim că au conceput acest proiect! Nu uitați: dacă aveți joburi de listat, postați-le  pe potlucra.eu!

Rusenski Lom de sus Previous post Rusenski Lom și mănăstirile în piatră – Basarabovo și Ivanovo
viata la tara- Teleorman Next post Viata la tara