Poate fi presoterapia eficienta in tratarea celulitei?

Ce este presoterapia?

Presoterapia este un tratament de remodelare corporala Brasov ce utilizeaza presiunea aerului pentru a realiza un drenaj limfatic. Procedura implica folosirea unui echipament specializat, cu o serie de mansoane ce acopera membrele superioare, inferioare si abdomenul si care se umfla si se dezumfla in mod ritmic cu scopul de a masa corpul si de a determina astfel o circulatie mai buna a limfei si a sangelui. Practic, in timpul presoterapiei, lichidul din membrele corpului este impins catre inima, stimuland in acest fel circulatia sangelui si limfatica.

Presoterapia este folosita in mod traditional pentru a diminua retentia de apa, pentru drenajul limfatic si, nu in ultimul rand, pentru recuperarea corpului dupa antrenamentele sportive.

In ultimii ani, presoterapia a devenit foarte populara ca metoda de tratament anticelulitic, dar este justificata aceasta utilizare? Poate presoterapia sa reduca celulita?

Este presoterapia eficienta in tratarea celulitei?

Deoarece celulita se caracterizeaza prin retentie de apa, este normal ca presoterapia sa ajute si la tratarea ei.

Presoterapia poate ajuta la reducerea celulitei prin stimularea circulatiei sanguine si prin determinarea unui drenaj limfatic mai bun. Cu toate acestea, este doar un efect temporar care dureaza o perioada de timp.

De asemenea, trebuie stiut ca acest tratament nu are are un efect semnificativ asupra:

  • acumularii de grasime hipodermica (aspectul principal al celulitei);
  • slabirii pielii (un alt aspect important al celulitei).

Prin urmare, exista limitari cu privire la ceea ce poate face presoterapia pentru celulita.

In ce cazuri poate presoterapia sa ajute cel mai mult la reducerea celulitei?

Celulita este partial o problema de circulatie deficitara / retentie de apa, asa ca orice stimuleaza circulatia sangelui / drenajul limfatic, poate scadea si celulita.

Femeile au diferite tipuri de celulita.

Daca tipul de celulita cu care te confrunti este caracterizat prin retentie de apa / inflamatie, vei avea rezultate mai bune dupa cateva sesiuni de presoterapie.

In schimb, daca celulita ta este caracterizata de multa acumulare de grasime hipodermica, lipsa de fermitate a pielii sau multa fibroza (intarirea tesutului conjunctiv), atunci probabil ca tratamentele de presoterapie nu iti vor oferi rezultatele cele mai bune.

Poate presoterapia sa ofere un efect de lifting al pielii?

Din pacate, presoterapia nu poate ajuta la strangerea pielii lasate, deoarece nu stimuleaza deloc contractia sau sinteza colagenului.

Ce alte beneficii ofera presoterapia?

Presoterapia este o metoda terapeutica ce ajuta la eliminarea umflaturilor, edemului la nivelul picioarelor si a senzatiei de oboseala. De asemenea, previne formarea venelor varicoase si poate fi ideala pentru sportivii care au nevoie de recuperare rapida dupa meciuri sau antrenamente intense.

Nu in ultimul rand, presoterapia, prin accelerarea circulatiei limfatice, determina eliminarea deseurilor si toxinelor din corp, promovand totodata o functionare mai buna a metabolismului.

Previous post Succes Grup: Cum să Amplificați Vizibilitatea Afacerii Dvs. în Era Digitală prin Advertoriale SEO
Next post De ce YooLearn este alegerea ideală pentru profesorii care vor să facă diferența?