transfagarasan arges

Top 5 locuri de vizitat in judetul Arges

[wp_ad_camp_2]

Romania este o tara frumoasa si mereu surprinzatoare. Este locul in care poti sa descoperi cele mai misterioase locuri, sa lenevesti pe plajele intinse, sa faci drumetii prin padure sau sa pornesti pe urmele istoriei. Desi multi aleg calea strainatatii pentru a avea un sejur de poveste, nu trebuie uitat ca Romania are foarte multe de oferit, desi promovarea turistica nu se face la acelasi nivel ca si in cazul altor tari. 

Daca ai in plan sa iti faci un concediu in tara si sa descoperi chiar aici, acasa, locuri uimitoare atunci iti propunem sa vizitezi judetul Arges. Noi am ales 5 locuri pe care sa le vizitezi si pe care nu trebuie sa le excluzi din itinerariul tau, asadar descopera ce ti-am pregatit in urmatoarele randuri. 

Curtea de Arges 

Este vechea capitala a Tarii Romanesti, fiind cunoscuta pentru monumentele, istoria, arhitectura si arta. Este cunoscuta mai ales pentru manastirea Curtea de Arges construita de Neagoe Basarab in anul 1517. Orasul este atestat documentar din anul 1330 si a fost martor la numeroase evenimente istorice. Numeroase materiale descoperite aici dateaza inca din Paleolitic.

 
[wp_ad_camp_1]

Barajul Vidraru 

Pe marginea lacului de acumulare se merge pe celebrul drum care traverseaza muntii Fagaras si este unul dintre cele mai populare atractii turistice, Transfagarasanul. 

barajul si lacul Vidraru Arges


Pestera Dambovicioara 

Aceasta pestera nu are o lungime asa de mare iar unele galerii nu sunt deschise pentru vizitare. Dar formatiunile geologice sunt deosebite si imbraca numeroase forme: laba de urs, aripa de acvila, cap de sarpe si altele. 

[wp_ad_camp_2]

Manastirea Corbii de Piatra

Are un aspect deosebit si este una dintre cele mai inedite lacase de cult din tara noastra. Manastirea este adapostita de un perete de stanca inalt de aproximativ 30 de metri si lung de 15 m. Are doua altare si cea mai veche pictura din Romania. 

Valea lui Stan

Este un rau din muntii Fruntii. Izvoraste din zona de cresta a masivului mentionat anterior si are o lungime de 11 km. Bazinul hidrografic se intinde pe 21 km iar pe cursul inferior exista un sistem de chei ce pot sa fie accesate din punct de vedere turistic si care fac legatura cu traseele din masiv. 

Acestea sunt doar cateva dintre minunatele locuri pe care le poti descoperi in judetul Arges. Cu siguranta, merita sa faci o escapade de un weekend si sa te bucuri de tot ceea ce are Romania mai frumos de oferit. Daca ai trecut pe aici cel putin o data in viata, sigur ai ramas cu numeroase amintiri frumoase. 

[wp_ad_camp_3]

Pentru cei care nu au fost inca aici, le recomandam sa include pe lista vacantelor cu amintiri speciale si aceasta destinatie. Avantajul de a face o vacanta aici in tara este acela ca deja vorbesti limba si nu vei avea probleme sa te intelegi cu localnicii. In plus, vei colectiona o multime de amintiri frumoase si vei gasi multe locuri fascinante pe care ai putut sa le vezi doar in poze pana acum. Asadar, te invitam sa petreci o vacanta deosebita si sa te bucuri de tot ceea ce are de oferit aceasta tara frumoasa. 

costume inot jaked Previous post Unde poti sa practici inotul in Bucuresti? Topul celor mai bune locatii pentru a practica acest sport in timpul liber
LaNette Women with Gifts Next post LaNette – Women with Gifts – ”schimbăm lumea cu fiecare femeie în parte”