Hai cu Dacia - vlog, blog de opinie cu si despre romani

Hai cu Dacia!

Hai cu Dacia! Mașina? Tărâmul? Vlogul!!!

 

“Hai cu Dacia!” am spus unei cunoștințe, antreprenor, zilele trecute. M-a întrebat… “hai cu Dacia, mașina sau de unde ne tragem?”. Răspunsul meu este …cu ambele. Suntem o nație matură, crescută pe teritoriul Daciei de odinioară, iar autoturismul Dacia este doar un mic reper al românismului nostru dezvoltat de-a lungul unei istorii milenare.

 

“Hai cu Dacia!” este un proiect de conținut, un vlog, un canal de youtube, un spațiu în care români de tot felul și de pretutindeni, antreprenori, oameni de bine, de cultură, se adună și își spun poveștile, necazurile și speranțele. Povestesc cum s-au adaptat, pentru că la asta noi românii suntem cei mai buni. Să ne adaptăm, să mergem înainte și să rămânem aici în spațiul ancestral.  

Îmi apar, fără să mă gândesc, versurile Subcarpați:

 

“eu  nu sunt cetățean universal, sunt român/ și mă strădui cum pot în continuare să rămân.”

 

De ce aceasta de numire?

 

Pentru că suntem aici de mai mult de 100 de ani. Centenarul aniversează de fapt o istorie care a dus la unirea unui neam sub o singură țară. Afirmând că avem 100 de ani, ștergem cu buretele din istorie Dacia.  Uităm pe Gelu, Glad și Menumorut. Ratăm să îl vedem pe Ștefan cel Mare în istorie. Nu îi mai luăm în seamă pe Mihai Viteazu sau pe Cuza. Uităm cum istoria a obligat românii să își otrăvească fântânile, să se ascundă în pustii ca apoi să o ia de la capăt în același spațiu. Istoria ne-a vitregit, ne-a iubit, dar nu ne-a alungat de aici.  Neamul românesc, cu bune și rele, a crescut de-a lungul unei istorii vechi și nu neapărat blânde.  O istorie mai veche decât Marea Unire din 1918.

 

Ce este acest proiect?

Este până la urmă un proiect media. Este un vlog (Youtube), secondat de pagină de Facebook și de conținut web.  

 

Așa că Ioana s-a înzestrat  cu autoturismul  Dacia Duster, iar acesta va fi studioul mobil. Ioana va luat Invitații- pasageri acasă și îi va conduce cu mașina  unde au treabă: la serviciu, la grădiniță, la cumpărături și vor povesti. Vlogul va fi un dialog între cunoștințe care împart același spațiu (“trei într-o barcă”:D) , iar discuțiile vor avea savoarea unui dialog prietenesc.

HaicuDacia-Ioana-episod2 - tren
Episoadele le poți urmări (deocamdată) pe Facebook @HaicuDacia

 

Hai cu Dacia este un proiect media care invită la atitudine, prietenie, iubire, unitate, civism, treabă bine făcută. E un proiect media, un vlog de opinie, care te invită să îți pese.

 

Acum, de început este pagina de Facebook @HaicuDacia,  iar Ioana prezintă în primul episod pe larg de unde, cum ( sau necum la ora actuală 🙂 ) și încotro. Trebuie doar să dai click și să ai răbdarea de a urmări până la final!

Hai cu Dacia - Episod 1 - Ce este si de ce Vlogul Hai cu Dacia?
Hai cu Dacia – Episod 1 – Ce este si de ce Vlogul Hai cu Dacia?

 

Filmul îl vedeți aici:

 

https://www.facebook.com/HaicuDacia/videos/590264664649953/ 

 

Ce nu este?

 

Hai cu Dacia nu este: nepăsare, ură, lene, găsit vinovați. Este un vlog (blog, pagină de Facebook) de opinie personală, nu de opinie politică. 

 

Ce teme abordează  Hai cu Dacia?

***Opinie personală – a Ioanei, binînțeles. Neaoșă, reală, uneori dulce, alte ori plină de patimă. Așa cum e ea, așa cum suntem noi.

*** Români în România

*** Educație

*** Cultură

*** Antreprenoriat

*** Dezvoltare personală

*** Spiritulitate

*** Civism

Cum poți contribui?

 

Alăturându-te  în Dacia Duster. Poți să ne recomanzi pe cineva care are o poveste de spus. Poți vorbi despre noi, poți spune și altora. Dacă îți place, nu te costă să dai like și share.

 
Castel Estense Ferrara - pranz Previous post Ferrara- o minunatie!
dragostea e pura precum a pasarilor monogame Next post Dragostea doar este