Ghid despre cum sa alegi ramele de ochelari pentru forma fetei tale

Iti doresti sa iti schimbi ramelele de ochelari, dar nu esti sigur ce model ti s-ar potrivi cel mai bine? Alegerea ochelarilor potriviti poate fi coplesitoare, mai ales daca nu ai mai cumparat ochelari noi de mult timp sau daca iti doresti sa iti schimbi stilul. In acest ghid, vom discuta despre cum sa alegi ramelele de ochelari potrivite pentru forma fetei tale, astfel incat sa te simti confortabil si sa arati bine.

Atunci cand iti cumperi ramele pentru ochelari, exista mai multe lucruri de luat in considerare in afara de modul in care arata. Ramele trebuie sa se potriveasca perfect fetei tale, sa se simta confortabil si sa iti indeplineasca nevoile vizuale. Din fericire, exista o varietate de optiuni de rame pe piata, astfel incat sa gasesti perechea potrivita nu ar trebui sa fie o provocare.

Inainte de a incepe sa cauti ramele de ochelari perfecte, este important sa determini forma fetei tale. Acest lucru te va ajuta sa iti restrangi gama de optiuni si sa te asiguri ca alegi ramele care iti vor completa forma fetei intr-un mod favorabil.

Determinarea formei fetei tale

Determinarea formei fetei tale poate fi mai dificila decat pare la prima vedere. Multe persoane cred ca au o forma de fata diferita decat cea reala. Pentru a determina forma fetei tale, poti urma acesti pasi simpli:

-Stai in fata unei oglinzi.

-Identifica cele mai late puncte ale fetei tale, care ar putea fi la nivelul tamplelor, pometilor sau maxilarului.

-Identifica cea mai ingusta parte a fetei tale, care ar putea fi la nivelul fruntii sau la baza barbiei.

-Analizeaza forma generala a fetei tale.

Dupa ce ai identificat aceste puncte, poti determina forma fetei tale. Exista cinci forme de baza ale fetei: rotunda, patrata, in forma de inima, ovala si in forma de diamant. In continuare, vom discuta despre cele mai bune rame de ochelari pentru fiecare forma de fata.

Cele mai bune rame de ochelari pentru fetele rotunde

Daca ai o fata rotunda, iti doresti sa alegi rame care sa iti contureze fata si sa ii ofere un aspect mai lung si subtire. Ramele patrate sau unghiulare sunt o alegere excelenta pentru fetele rotunde, deoarece ofera un contrast puternic cu linia rotunjita a fetei. Ramele mai late decat fata ta si cu linii drepte si unghiulare pot face fetele rotunde sa para mai lungi si mai subtiri.

Ramele de ochelari cu rame subtiri si cu margini rotunjite ar trebui evitate, deoarece pot face fata sa para si mai rotunda. De asemenea, trebuie evitate ramele prea mici, care nu iti vor oferi suficienta acoperire pentru ochi. In general, iti doresti sa alegi rame de dimensiuni medii sau mari pentru a echilibra proportiile fetei tale.

Cele mai bune rame de ochelari pentru fetele patrate

Daca ai o fata patrata, iti doresti sa alegi rame care sa iti aduca un echilibru intre liniile puternice ale maxilarului si fruntii. Ramele rotunjite sau ovale sunt o alegere excelenta pentru fetele patrate, deoarece ofera un contrast puternic cu liniile drepte ale fetei. Ramele cu margini rotunjite pot face fata sa para mai putin patrata si mai putin dura.

Ramele prea mari sau prea mici ar trebui evitate, deoarece nu iti vor oferi un echilibru adecvat. In general, iti doresti sa alegi o pereche de rame care sa fie aproximativ la aceeasi latime ca si fata ta, astfel incat sa iti ofere acoperire adecvata pentru ochi. De asemenea, sa eviti ramele prea inguste sau prea late, deoarece acestea pot accentua forma patrata a fetei tale.

Cele mai bune rame de ochelari pentru fetele in forma de inima

Daca ai o fata in forma de inima, iti doresti sa alegi rame care sa iti aduca un echilibru intre fruntea larga si baza ingusta a fetei tale. Ramele cu margini rotunjite sau ovale sunt o alegere excelenta pentru fetele in forma de inima, deoarece ofera un contrast puternic cu fruntea larga. Ramele cu accent pe partea de jos pot face baza fetei sa para mai larga si mai echilibrata.

Ramele prea mari sau prea mici ar trebui evitate, deoarece nu iti vor oferi un echilibru adecvat. Alege o pereche de rame care sa fie la aceeasi latime ca si partea cea mai larga a fetei tale, astfel incat sa iti ofere acoperire adecvata pentru ochi. De asemenea, iti doresti sa eviti ramele prea inguste sau prea late, deoarece acestea pot accentua forma in forma de inima a fetei tale.

Cele mai bune rame de ochelari pentru fetele ovale

Daca ai o fata ovala, ai noroc! Fiecare tip de rama ar trebui sa se potriveasca bine cu forma ta de fata, asa ca poti fi creativ si sa incerci o varietate de stiluri diferite. In general, iti doresti sa alegi o pereche de rame care sa fie la aceeasi latime cu cea a fetei tale si sa iti ofere acoperire adecvata pentru ochi.

Este important sa eviti ramele prea mici sau prea mari, deoarece acestea pot distorsiona proportiile fetei tale. De asemenea, alege rame care sa se potriveasca bine cu nasul tau, astfel incat sa nu alunece sau sa fie prea stramte.

Cele mai bune rame de ochelari pentru fetele in forma de diamant

Daca ai o fata in forma de diamant, trebuie sa alegi rame care sa iti aduca un echilibru intre fruntea larga si baza ingusta a fetei tale. Ramele rotunjite sau ovale sunt o alegere excelenta pentru fetele in forma de diamant, deoarece ofera un contrast puternic cu linia puternica a pometilor.

Ramele prea mari sau prea mici ar trebui evitate, deoarece nu iti vor oferi un echilibru adecvat. O pereche de rame care sa fie la aceeasi latime ca si partea cea mai larga a fetei tale sunt de preferat, astfel incat sa iti ofere acoperire adecvata pentru ochi. De asemenea, evita ramele prea inguste sau prea late, deoarece acestea pot accentua forma in forma de diamant a fetei tale.

Alege o rama de Vedere Armani Exchange AX1046-6063 sau orice alta rama Armani pentru forma fetei  tale.

Alegerea culorii potrivite pentru ramele de ochelari

Culoarea ramei tale poate face o diferenta semnificativa in felul in care arata ochelarii tai si in felul in care se potrivesc cu restul stilului tau. Exista cateva sfaturi generale pentru alegerea culorii ramei:

Alege o culoare care se potriveste cu culoarea naturala a parului sau cu tonul pielii tale.

Daca iti doresti o pereche de ochelari pentru a fi purtati in fiecare zi, opteaza pentru o culoare neutra, cum ar fi negru, maro sau gri.

Daca iti doresti o pereche de ochelari pentru ocazii speciale, poti incerca culori mai indraznete sau modele interesante, chiar daca esti barbat.

Este important sa iti amintesti ca ramele de culoare deschisa pot face fata sa para mai mare, in timp ce ramele de culoare inchisa pot face fata sa para mai mica. In general, iti doresti sa alegi o culoare care sa iti ofere un echilibru adecvat si sa se potriveasca cu tonul pielii tale.

Previous post Ghidul suprem pentru organizarea unei petreceri tematice
Next post Cinstirea persoanei decedate: Cum pot oferi liniste sufleteasca serviciile de repatriere de exceptie