E greu inceputul!

In cazul acesta ma refer la moto, la mersul pe moto mai exact. Tot ce mi se parea simplu acum capata o noua dimensiune, inclusiv gasirea unui echipament potrivit ca marime.  

Daca examenul este banal, iesitul in strada este o adevarata revolutie ! Si nu stiu cum fac baietii astia, care au bagat zeci sau chiar sute de mii de km sa para atat de simplu, dar eu in trafic ma simt inghesuita , curbele si countersteeringul sunt inca puzzleuri pe care le dezleg.. si mai exista necunoscute, de aceea sunt exagerat de inceata, melc turbat.. Azi am mers in coloana  precum masinile, fiindca nu am avut tupeul sa o iau de-a lungul acesteia . EI?!!Dar mi s-a parut mai sigur asa.

Daca in primele zile, dupa ce am am dat ture prin cartier cu printesa de 125 cc, am avut o groaza teribila sa ies pe bulevarde sau sosele intens circulate ( cam organica frica), acum exista un alt fel de teama, una de alerta, de punere in garda, aceea cand stii ca pericolele sunt de tot felul(soferi care ies de unde nu te astepti, fara sa semnalizeze, inghesuila ca te vad mai mic si mai incepator, lista e lunga!). Asta fiindca am luat si botezul asfaltului, unul usor, dar totusi neplacut, cu vanatai, dar cu o lectie invatata. Sper, adica, sper ca data viitoare sa zgaiesc ochii la drumul din fata care, uneori, are nisip pe el si sa nu mai pun frana pe fata ca fac buf (desi copii pe forum spun intr-una asta… eu am comis-o).

Am avut si experiente placute de la „masinisti”, nu toti sunt la fel (demni de eticheta „conservari”) . In prima zi in care am mers la munca cu moto, la intoarcere a existat un sofer (nu am mai vazut asa ceva, nu am auzit de asa ceva, e posibil sa fi fost motociclist) care m-a protejat km intregi, chiar pana aproape de casa.  Intr-un mod elegant a pendulat cand in fata cand in spatele meu dupa cum cerea traficul. E posibil ca respectivul sa fie motociclist, stia cam ce pericole ma pandesc. La un moment dat mi-a deschis calea chiar cand un altul vroia sa imi ia fata.

Oricum e greu inceputul. Dar pentru toti cei care se afla la inceput (nu numai cu moto, desi acum ma refer la ei in mod deosebit) important e sa le placa, isi doreasca cu adevarat si sa ia aminte si la bune si la rele. Si inca ceva: cititi forumul motociclism.ro fiindca exista sfaturi utile si  ascultati-i pe cei care stiu!

Previous post Un mod de a atrage …ochii
Next post Sympathique