kozeta moisidis omega omnident clinica stomatologica non stop

De vorbă cu Kozeta Moisidis, medic stomatolog clinica stomatologică Omega Omnident. Pentru că frumusețea stă în zâmbet

Pe Kozeta Moisidis, am cunoscut-o la cabinetul  de stomatologie nu cu multă vreme în urmă. Sunt genul de om care place oamenii sau ba de la prima vedere. Pe Kozeta am plăcut-o din prima, acesta este și motivul pentru care am invitat-o cu drag în această rubrică cu și despre femei frumoase. De ce m-am apropiat de la bun început? Pentru că m-a cucerit cu un zâmbet. Și nu mă refer doar la acel zâmbet sănătos, firesc pentru medic stomatolog, ci și la căldura lui și căldura din vocea de dincolo de zâmbet. 

kozeta moisidis omega omnident clinica stomatologica non stop
Kozeta Moisidis – Medic stomatolog, coordonator Omega Omnident

Apoi am interacționat și dincolo de profesie. Iar în această doamnă frumoasă, minionă, descopăr o femeie echilibrată și puternică. Omega Omnident este un cabinet de medicina dentară care oferă servicii stomatologice pentru adulți și copii, dar în mare parte cabinetul acoperă și o ramura importantă, urgenta dentară în program non stop,   iar Kozeta lucrează în ture. 

În afară de profesia de responsabilitate, Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident,  are doi copii,  propriile pasiuni și reușește să le facă pe toate cu drag și despre toate povestește cu un zâmbet pe buze. 

În timp, am vorbit despre stomatologie, am interacționat pe tema serviciilor sale, eu punând întrebări. Mi-a răspuns la fel de echilibrat și mi-a explicat să înțeleg. La fel de echilibrat, cald și cu o voce în care se simte că îi place din plin ce face.  

****

Corina Ștefan – I explore : Cine ești : profesionistul, femeia?

… în această profesie investești continuu în educație când dorești să-ți ajuți pacienți.

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

Sunt Kozeta Moisidis,  sunt medic stomatolog și proprietar al Clinicii de stomatologie Omega Omnident, cabinet de stomatologie de urgență. Am terminat facultatea de stomatologie în 2005. În timp,  m-am specializat în chirurgie dento- alveolară. Bine, în această profesie investești continuu în educație când dorești să-ți ajuți pacienți.. 

Am 40 de ani, sunt soție și mamă a doi copii, copii care înțeleg deja că meseria și menirea mea este să ajut alții oameni, să îi fac bine, să să nu îi mai doară. Am o pasiune pentru grădinărit și gătit și îmi fac timp pentru toate. Pentru cabinet, pentru familie și pentru hobby-urile mele. 

Corina Ștefan – I explore: Cum ați ales stomatologia?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

Medicina a fost o meserie în familie. Mama era medic  și am urmat medicina. Când am ales să continui tradiția în domeniul medical am ținut cont de sfaturile ei. Primul sfat era să fac ceva ce mă mulțumește pe mine, să mă bucure pe mine. Al doilea sfat era să nu depind de nimeni. Al  treilea era, de fapt, o observație și anume că îndemânarea și spiritul meu se potrivește acestui domeniu, al stomatologiei. 

echipa Omega Omniden
O parte din echipa Omega Omnident

Așa am ales stomatologia. Și da, îmi place ce fac, mi se potrivește, e vocație. Dacă te întrebi dacă sunt în postura de a nu depinde de nimeni, răspunsul este da, în măsura în care în orice ai face oamenii interacționează și se completează. La Omega Omnident suntem o echipă frumoasă, dar prin acest cabinet am independență,și fac ceea ce îmi place.  Sunt mulțumită. 

Medicina a fost o meserie în familie. Mama era medic  și am urmat medicina. Când am ales să continui tradiția în domeniul medical am ținut cont de sfaturile ei. Primul sfat era să fac ceva ce mă mulțumește pe mine, să mă bucure pe mine. Al doilea sfat era să nu depind de nimeni

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident

Corina Ștefan – I explore- Cum ați ales stomatologie dentară de urgență?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

A fost un concurs de factori să devin medic stomatolog.  Pe durata facultății am făcut practica la stomatologie de urgență și treptat am devenit atrasă de ideea de a continua stomatologia de urgență. Apoi, a venit și ca o nevoie a pieței. Din experiență am văzut că românii ajung la stomatolog atunci când îi doare, atunci când afecțiunea nu suportă amânare. Așa am decis ca Omega Omnident să fie un cabinet stomatologic non-stop, dedicat urgențelor. Astfel noi îi ajutăm în situația de urgență și apoi, câștigându-le încrederea prin profesionalism să continue lucrarea la noi. 

Aceasta pentru că  noi tratăm pacienții ambulatoriu, fie că este vorba despre chirurgie, implant sau altă intervenție mai amplă. Aceasta aduce confortul pacienților că pot pleca acasă după tratament, dar ne limitează uneori că nu putem urmări tot ce se întâmplă. Dar aceasta este practica generală a cabinetelor de stomatologie de urgență în România. 

Din experiență am văzut că românii ajung la stomatolog atunci când îi doare, atunci când afecțiunea nu suportă amânare.

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident

Corina Ștefan – I explore – Aceasta înseamnă că tratați orice afecțiune a dinților, chiar dacă specializarea ta este în chirurgie dento- alveolară? 

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

La Omega Omnident tratăm orice afecțiune și estetică dentară. Suntem o echipă de patru medici și ne completăm unul pe celălalt. Practicăm medicina dentară generală, dar fiecare ne aducem experiența și opinia medicală în cazurile mai complicate. Astfel, avem pacienți care vin de urgență pentru o carie dentară dureroasă, alții pentru protetică sau implant dentar, după cum sunt și pacienți care vin pentru albirea dinților sau alte servicii medicale de estetică dentară. 


 Eu m-am specializat în chirurgie ca un curs firesc al evenimentelor și îndemânării mele. Interesant este că, de multe ori, pacienții se așteaptă la un bărbat chirurg. Asociază cumva chirurgia dentară ca pe o specializare practicată mai degrabă de bărbați. Cu umor spun că există pacienți care se programează la chirurgie, iar când mă văd întreabă unde este chirurgul. Mulți se așteaptă la un bărbat, nu la un medic femeie, minionă ca mine. E vorba doar despre  o percepție. 

Corina Ștefan – I explore – Este o rubrică cu și despre femei, iar femeilor le place să fie frumoase.  Înțeleg doamnele că frumusețea vine din zâmbet?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident: 

 Dar, înțeleg, uneori neadecvat. Dar nu toate femeile sunt la fel. Sunt unele doamne care se ocupă de dantură, dar se rezumă de multe ori la estetic fără să meargă mai departe cu întreținerea pentru sănătate. Concret, vin și ne cer să lucrăm partea superioară, primii 6-8 dinți care să văd. Am văzut situații în care doamne au preferat ca pentru un zâmbet frumos să apeleze la clinici de înfrumusețare sau chirurgie plastică și injectarea de acid hialuronic, ascunzând astfel afecțiuni ale dinților și gingiilor. Sunt, în schimb, doamne elegante care vin regulat la dentist, pentru întreținere. 

Corina Ștefan – I explore  – Au românii grijă de dinții lor?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

Cei mai mulți vin când îi doare, când devine urgență medicală, după cum spuneam. Cei mai mulți dintre cei care vin regulat la medic sunt cei care au investit în lucrări dentare scumpe, care au avut nevoie de servicii de urgență și au  înțeles cât de important e să se îngrijească. 

Corina Ștefan – I explore – Am vorbit despre zâmbetul doamnelor și pun o întrebare acum pentru toate doamnele și nu numai. Văd oamenii că există o legătură între starea generală de sănătate și sănătatea dinților?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

 Din păcate nu prea văd. Nu văd că pot avea ”arsuri la stomac” sau esofagita de reflux din cauza masticației deficitare. Când îi ustură stomacul preferă metoda rapidă, o pastilă care le ia durerea, dar nu își pun întrebarea de ce au ajuns acolo. 

Cum reușesc să le fac pe toate? Printr-o bună organizare. Am agendă zilnică și pe termen lung  pentru toate activitățile.

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident

Corina Ștefan – I explore – Sunteți medic la o clinică de urgență, lucrați în ture. Sunteți mamă și soție. Cum puteți echilibra toate aceste lucruri?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:


Îmi fac timp de toate. Da, am doi copii frumoși care știu deja că dacă mă retrag să vorbesc la telefon înseamnă că o persoană are dureri. Sunt zile în care, atunci când vin de la cabinet, mă întreabă dacă am avut mulți pacienți.  Da, îmi fac timp pentru cabinet, pentru copii și familie. Mai mult chiar îmi fac timp pentru hobby-urile mele – gătitul și grădinăritul. 

Cum reușesc să le fac pe toate? Printr-o bună organizare. Am agendă zilnică și pe termen lung  pentru toate activitățile. Spre exemplu, mâine am ședință cu părinții pentru fiica mea. 

Corina Ștefan – I explore – Ce le-ați recomanda doamnelor și, de ce nu, domnilor?

Kozeta Moisidis, medic stomatolog și administrator Omega Omnident:

Să aibă grijă de sănătatea dinților lor. Să aibă grijă de sănătatea lor, pur și simplu. Este mult mai simplu și nedureros să o întreții, decât să repari un dinte bolnav, dacă mai poți repara. Să meargă la controale periodice. 

Kozeta, mulțumesc! 

Clinica Omega Omnident se află pe strada Moneasa nr. 9, în Piața Romană, lângă ASE. Pe Kozeta o puteți cunoaște la cabinet. Iar atunci veți înțelege de ce am plăcut-o la prima vedere și de ce am încredere în experiența ei. 

Plecând din cabinet am realizat cât de importanți sunt dinții mei. Nu fac parte dintre pacienții exemplari. Discuția m-a făcut să conștientizez că cea mai prețioasă resursă e sănătatea mea și cum ajungem la dentist, doar când ne doare. Am luat măsuri, deja m-am programat la control. Voi ce faceți?

Dacă vi s-a părut interesant puteți da mai departe. Țineți cont totuși că atunci când distribuiți în social media, o parte din datelevostre de contact ar putea deveni publice.

cria de imagine - orm - ixpr the preach Previous post Cum iesiti din criza de imagine in mediul online
revolutia romana 1989 Next post Conferinta – dezbatere: 1989 REVOLUȚIA ROMÂNĂ ÎN CONȘTIINȚA ROMÂNILOR