De unde atata tupeu?!

In urma cu cateva minute,  suna soneria in disperare. Topai pana la usa, desi guturaiul care ma incearca imi ingreuna fiecare miscare. Deschid, doi gunoieri. Unul, proptit in  tocul de la usa, casca un zambet larg si zice „Gunoierii”. De parca mai aveau nevoie de prezentare. Celalalt se urcase pe soneria vecinilor. Zic, monosilabic, cu vocea-mi sparta „Asa?…” I se deschide astuia un zambet larg si zice „daca ne dati si noua ceva…” se apleca peste toc  lungind cuvintele”avem un coleg accidentat…”. Raspund scurt „n-am bani” „Macar 5-10 lei” zice Gica de la Supercom. Aveam febra oricum, dar am simtit ca imi clocoteste sangele in vine instantaneu. Astia vroiau 50.00-100.000 vechi doar ca se plimba din usa in usa?! Mutra lui ramasese zambacioasa si contiuna „5 lei” . Cu ochii mintii vedeam cum inchid usa peste degetele lui. Imi revin repede si i-o tai „Nu dau nimic” iar celuilalt care suna in continuare la vecini ii zic  „Nu e nimeni, nu aveti succes”. Pun mana pe clanta, asta intre timp isi tragea destele si le trantesc usa in fata. Poate in alta parte le merge si aici e marea greseala ca li se da sa le inchida gura, sa nu faca tiganeala cu tiganu’.Liciteaza la cersetorie cu mine? 

ca sa fie treaba oabla, in timp imi descarcam nervii aici, suna  din nou la usa, mai apasa si pe clanta. Am crezut ca sunt Gogii de la gunoi si am deschis usa cu nervi. Unul cu o mutra spasita cere o sponsorizare ca e un caz deosebit unul special. Pe masura ce scotea cuvintele cred ca imi citea pe fata ca il dau dracului imediat daca mai continua. A scos o hartie a zis „totusi poate…” si s-a carat.

 

PS : hartia e o copie dintr-un ceva (nu stiu daca e ziar)  si o petitie scrisa pe aceeasi foaie. Titlul  este „Geniu Terorizat, cenzurat- Politalentatul Tutunaru” Subtitluri „Varul Secspir”, „Petitorul Bush”, „Meandrele concretului politichiei”. O sa scanez, poate se gaseste un suflet candid de papungiu sa il ajute.

Previous post Afacere online pentru bunicute
Next post 20 de ani de www