Vali Irina Ciobanu Balerina

De dragoste mai ales

Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente (…) de dragoste mai ales

 

Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile şi adversităţile noastre. Mă-ntreb: noi, la capătul vieţii noastre, ce-am lăsa în afară? Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai puţin de ură, întrucâtva de patemi dar… de dragoste mai ales.

Nichita Stănescu – Gânduri

 

Esența vieții comprimată într-un gând profund, așa cum Nichita știa, putea… dar  mai ales simțea!  E greu să scrii despre dragoste după o cugetare atât de emoționantă. Dar am ajuns la ea pentru că  Vali Irina Ciobanu m-a provocat.

Pentru că suntem … de dragoste mai ales

Vali Irina Ciobanu Balerina
Vali Irina Ciobanu – Balerina

Sunt niște ani de când mă întreb de ce suntem noi oamenii aici? Care e rostul nostru, ce este viața, de ce ne aflăm aici, în această viață? Nu am avut curajul să aștern aceste întrebări public online până acum, dar o voi face că este vorba de dragoste mai ales… Pentru mine, pentru toți cei care mi-au atins viața, pentru toți cei care au fost atinși de simplul fapt că exist.

Până la urmă, ce contează în această viață? Cu ce ne identificăm, cu ce rămânem cu adevărat? De ce suntem aici până la urmă ?

Nu suntem obiectele pe care le cumpărăm, nici funcția din cartea de vizită. Nu suntem profilul de Facebook. Nu suntem urâtul, fricile, orgoliul sau ura. Suntem… de dragoste mai ales.

Nu suntem lucrurile pe care le-am bifat, ci mai degrabă sufletele pe care le-am atins.

Nu suntem mașina pe care o conducem, ci mai degrabă dragostea de a trăi viața cu accelerația la maxim.

Nu suntem casa în care locuim, pantofii și ceasul pe care le purtăm. Mai degrabă suntem locul pe care îl ocupăm în sufletele pe lângă care am trecut, suntem pașii care calcă pe urma oamenilor ce ne inspiră, suntem timpul pe care îl petrecem cu drag, alături de ființe dragi.

Suntem… de dragoste mai ales.

De dragoste mai ales VIC
Sculptură Vali Irina Ciobanu

Relația cu tine și alții este o poveste … de dragoste mai ales

 

De-a lungul timpului am observat că oamenii pe care i-am simțit autentici, reali, vii, oamenii care m-au inspirat, aveau o relație deosebită cu ei înșiși. Iubeau viața pentru că se iubeau. Inspirau pentru că dragostea pentru orice era dincolo de cuvinte.

Apoi, dragostea face să vibreze sufletele celor care simt dragoste. De aceea suntem suma ființelor pe care le întâlnim, iubim…

de dragoste mai ales.

De dragoste mai ales- VIC

De dragoste mai ales –  expoziție Vali Irina Ciobanu la Milu Cafe

 

Nu m-aș fi hazardat să scriu aceste rânduri, dacă provocarea nu era lansată unul dintre oamenii autentici pe care să îi fi simțit … de dragoste mai ales. Vali Irina Ciobanu este una dintre ființele care inspiră și expiră bucurie, apoi îi lasă pe cei din jur să respire adânc… Ca mai apoi bucuria ei să devină contagioasă.

De dragoste mai ales este următoarea expoziție a Valentinei Irina Ciobanu. Expoziția este de data aceasta într-un loc neconvențional, Milu Cafe. O cafenea atipică, precum o emoție.  Aceea de a te simți acasă, într-o sufragerie din anii 80.

Milu Cafe, pentru cine știe, găzduiește alt om cu suflet: Dan Milu. Poate din acest motiv cafeneaua atrage oameni sufletiști.

Subiectul expoziției este atipic. Este vorba despre motanul Valicăi, Sveti.

Sveti, eroul expozitiei De dragoste mai ales
Sveti, eroul expozitiei De dragoste mai ales , Vali Irina Ciobanu

Pentru că este … de dragoste mai ales.

Dragostea nu are formă, nici culoare, dar ne îmbracă deplin

Este o lecție pe care o învăț încă o dată din tema și subiectul acestei expoziții. Sveti, motanul, este doar una dintre ființele pe care Vali o iubește. Sunt sigură că  Sveti este una dintre multele ființe care o iubesc pe Vali. Sveti e o metaforă până la urmă. Una simpatică, chiar! 🙂

Dragostea nu îmbracă neapărat forme umane, dar dragostea este cea care ne umanizează.

Pentru că este… de dragoste mai ales!

Suntem ființele pe care le iubim, cele care ne iubesc. Faptele și actele pe care le facem cu drag, dragostea care ne invită să facem lucruri cu drag la rândul nostru. Totul este de dragoste mai ales.

 

Veniți la expoziția Vali Irina Ciobanu! Veți vedea cum dragostea poate prinde formă și culoare. Se va mai întâmpla ceva. Veți simți că este vorba … de dragoste mai ales!

 

 

Vă recomand să notați:

7-13 Noiembrie, Milu Cafe

Strada Baratiei nr. 33, vis a vis de magazinul Cocor

De dragoste mai ales –  Expoziție Vali Irina Ciobanu

  • [wp_ad_camp_1]

gallery

viata la tara ulita veche Previous post Viata la tara si avantajele simplitatii
culorile toamnei padurea intre Comana-Gostinari Next post Toamna la Comana pe traseul Gostinari