Cum să-ți maximizezi șansele de succes la admiterea la arhitectură

Planificarea vieții profesionale începe cu respectarea unor pași, începând chiar cu alegerea facultății unde vei studia. Facultatea aleasă se află în strânsă legătură cu jobul pe care îl vei avea, studiile asigurând o componentă importantă în găsirea unui loc de muncă suficient de bun. Facultatea de arhitectură este una dintre cele mai râvnite facultăți, însă procesul de admitere ridică destul de multe cerințe, tocmai datorită faptului că domeniul este foarte important. Află cum poți să îți maximizezi șansele de a fi admis la facultatea de arhitectură  și cum te poți pregăti eficient pentru orice examen.

Discută cu foști absolvenți ai unor instituții de învățământ superior

Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care te poți pregăti pentru facultatea de arhitectură este să discuți cu foști absolvenți. Aceștia îți pot spune cum a decurs pentru ei admiterea la facultate sau cum s-au desfășurat cursurile. De asemenea, vei putea afla și cum te poți pregăti mai eficient, deoarece dacă ai nevoie de un curs arhitectura vei putea afla ce soluții au adoptat alți studenți.

Admiterea la facultate poate fi dificilă, dar poți să faci meditatii admitere arhitectura la Nuvotek, alături de Cristina Stănescu și de echipa sa de tutori,care pot transforma experiența învățării într-un parcurs clar, având ca finalitate admiterea la facultatea dorită. Nuvotek îți oferă suportul de care ai nevoie pentru dezvoltarea cunoștințelor și o experiență personalizată de învățare, care să te ajute să îți atingi cu ușurință țelul, fie că vorbim de arhitectură, design, fashion sau game design. 

Caută subiecte mai vechi pentru a le discuta cu tutorii

Evaluarea dificultății subiectelor mai vechi te poate ajuta să îți faci o idee despre cum ar putea să arate subiectele și la examenul tău. Chiar dacă aceste subiecte nu vor fi aceleași, ele pot indica modul de examinare și aspectele pe care se pune cel mai mult accent. Poți analiza subiectele și le poți discuta alături de tutori în cadrul pregătirii pentru examen, exersând astfel diferite situații de examinare. 

Subiectele pot avea mai multe grade de dificultate, iar în regie proprie poate fi destul de greu să le înțelegi sau să le realizezi. De aceea poți încerca să exersezi realizarea acestora în cadrul meditațiilor, pentru a avea îndrumarea necesară  dezvoltării abilităților tale creative și a gândirii tale critice (critical thinking).

Alocă suficient timp studiului, dar și relaxării

Admiterea la  facultatea de arhitectură este un proces care necesită investirea unor resurse destul de mari, iar timpul poate părea de cele mai multe ori insuficient. Este important să găsești un echilibru între studiu și relaxare, pentru a putea fi pregătit pentru ceea ce urmează în viitor. Încearcă să îți găsești hobby-uri care să te relaxeze și să accepți ajutor din partea celor dragi, astfel încât povara examenelor să nu planeze doar asupra ta. 

Pregătește-te eficient pentru admiterea la facultatea de arhitectură, indiferent dacă aceasta se află în țară sau în străinătate. Exersează și optează pentru cursuri de admitere specializate. Nu uita că, dincolo de tot acest efort, este important să îți oferi timp și pentru tine, pentru a privi cu optimism spre viitorul tău.

Previous post Tot ce trebuie să știți despre echipamentele de protecție și uneltele profesionale
Next post Secretele din spatele muncii unui designer de interior