note olfactive sau cum alegi parfum cadou pentru ea de valentines

Cum influențează piramida olfactivă alegerea unui parfum și cum alegi cadou de Valentines Day

Ori de câte ori vrem să cumpărăm un parfum ne dorim să facem o alegere cât mai potrivită și ale cărei esențe preferate să dureze cât mai mult timp. Însă, dacă nu cunoaștem câteva detalii despre alcătuirea, persistența și tipul de parfum, după ce facem achiziția, se poate să avem unele surprize. Tocmai de aceea câteva recomandări despre felul cum influențează piramida olfactivă alegerea unui parfum, pot fi utile oricui.

În primul rând trebuie precizat că un parfum poate miroși diferit de la o persoană la alta, în funcție de locul în care este aplicat, dacă este aplicat direct pe anumite zone de piele sau pe haine, de calitatea hainelor, hainele din fibre naturale păstrând mult mai bine mirosul, de factori hormonali și chiar de starea de spirit.

În al doilea rând trebuie să spunem că parfumurile au un rol esențial în a ne induce o anumită stare și a ne face să ne simțim într-un anumit mod. De aceea, alegerea lor poate fi de multe ori influențată de dispoziția în care ne aflăm într-un anumit moment, de scopul pentru care vrem să le cumpărăm, de ceea ce purtăm.

În al treilea rând, parfumurile alese  și utilizate trebuie să fie unele care ne reprezintă și spun ceva despre caracterul, personalitatea și stilul vestimentar preferat. Tocmai de aceea, dacă vrei să te definești cât mai bine, alege parfumuri care spun ceva despre tine și îți induc o stare de spirit dorită.

note olfactive sau cum alegi parfum cadou pentru ea de valentines

Cum alegi un parfum în funcție de piramida olfactivă?

Orice parfum este alcătuit din trei elemente. 

Note de vârf

Primele care se simt sunt notele de vârf, care durează maxim 10-15 minute și care reprezintă prima impresie pe care o avem despre un parfum. 

Note de mijloc

Urmează apoi notele de mijloc, ceva mai puternice, ce reprezintă personalitatea și inima unui parfum. Acestea au o durată mai mare, ce variază în general între 2 și 6 ore. 

Note de bază – mirosul stabil, care rămâne. Acesta este mirosul dupa care alegi sa dăruiesti un cadou de Valentines Day

La final avem notele de bază, cele mai persistente, ce se pot păstra pe parcursul unei zile întregi și chiar mai mult timp. Acesta fiind mirosul persistent, pornind de la  acesta alegi parfumul cadou pentru Valentines Day

Astfel, dacă vrei să alegi un parfum arabesc în funcție de aceste note, ar fi de preferat să nu te lași influențat doar de mirosul pe care acesta îl are atunci când îl pulverizezi. Ci trebuie să lași să tracă cele 10-15 minute, ale notelor de vârf,  pentru a ajunge să dezvăluie ceea ce reprezintă de fapte mirosul cel mai important al parfumului. Acesta va fi cel pe care îl vei simți cea mai mare parte din timpul în care îl folosești. Notele de bază, de regulă vor fi cele pe care datorită obișnuinței, nu vei mai avea suficientă atenție să le recunoști.

În cazul în care vrei să faci o alegere care să te mulțumească pe deplin, poți cumpăra parfumul în altă zi decât cea în care l-ai testat pentru prima dată, pentru a ajunge să-i sesizezi și remarci toate elementele componente și a te convinge că este pe deplin ceea ce îți place.

În cazul în care vrei să cumperi un parfum cu personalitate, cu note puternice și durabile, care să se dezvăluie într-un mod care îți amintește de farmecul lumilor orientale, alege parfumurile arăbești. Acestea sunt în clipa de față unele dintre cele mai apreciate și mai în tendințe variante de parfum, pe care le poți cumpăra la prețuri avantajoase și din magazinul online BeautyBee.ro

lambriu pvc vindem ieftin Previous post <strong>Lambriurile PVC în estetica interioară</strong>
dormitor Next post Culorile din dormitor și efectele lor asupra organismului