Casa Maura Bucuresti

Cele Mai Impresionante Lucruri Si Locuri Din Bucuresti

În urmă cu puțin timp vă povesteam despre câteva dintre lucrurile și locurile care mă fac să iubesc Bucureștiul.

 

Simt însă că există multe alte locuri frumoase din București pe care nu am apucat să le menționez, așa că o voi face acum. Avem o țară superbă, dar și o Capitală frumoasă pe care eu una nu mă satur niciodată să o explorez.

Monumentul Aripi

Simt nevoia să încep cu un monument nou din București, inaugurat la sfârșitul lunii mai. Este vorba de monumentul “Aripi” din Piața Presei Libere, ridicat în semn de recunoștință pentru cei care s-au jertfit împotriva comunismului. Monumentul „Aripi” este reprezentat sub forma a trei aripi din oțel care se întind spre cer și este cu adevărat impresionant. Nu trebuie să-i uităm pe cei care s-au sacrificat în numele libertății, așa cum nu trebuie să ne uităm nici trecutul. Cred că fiecare resimte în felul său încărcătura emoțională pe care o are acest monument, însă e cu siguranță un loc care merită menționat.

Strada Xenofon Bucuresti

Cred că orice turist a auzit de Centrul Vechi sau de Palatul Parlamentului, însă azi aș vrea să vorbesc mai mult despre locuri mai puțin cunoscute din București, locuri speciale care îl fac un oraș unic. Strada Xenofon este un alt exemplu în acest sens. Știați că este singura stradă în trepte din București și că a fost readusă la viață și pictată de artista Eva Radu? Aceștia sunt oamenii frumoși despre care vreau să vorbim mai mult, oamenii care investesc în orașul lor și îl înfrumusețează! Strada Xenofon este acum pictată sub forma unei cascade montane și o puteți găsi în vecinătatea Parcului Carol, cum ieșiți de pe Strada 11 Iunie.

Pasajul Macca-Villacrosse

Poate ați trecut de multe ori prin pasajul Macca-Villacrosse (cunoscut mai ales ca Valea Regilor), dar i-ați dat vreodată atenție cu adevărat? Acest pasaj cu adevărat spectaculos se află la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada Lipscani și a fost construit în timpul perioadei La Belle Epoque, iar astăzi este un loc unde puteți să savurați o cafea turcească sau să fumați narghilea. Pasajul acesta acoperit cu sticlă galbenă și bogat ornamentat rămâne o capodoperă arhitecturală a Bucureștiului, cu o atmosferă aparte.

Casa Maura Bucuresti

Pentru că am o afinitate aparte față de casele frumoase din București, trebuie să menționez și Casa Maură de pe strada Corbeni nr.3. Acestă casă superbă iese în evidență prin fațada sa neobișnuită pentru București și chiar dacă este învăluită în mister, cred că merită să treceți să o vedeți într-o plimbare prin zona Armenească. Și dacă tot suntem la capitolul caselor frumoase din București, să nu uităm nici de Casa Melik, construită în urmă cu mai bine de 250 de ani. Această casa superbă adăpostește acum Muzeul Theodor Pallady, deci aveți un motiv în plus să o vizitați. Încă o casă care ma fascinează este cea de pe strada Doctor Clunet, acoperită în întregime de iederă. Iubesc această pătură de mister în care sunt învăluite multe dintre casele cele mai frumoase din București!

 

Iubesc Bucureștiul și cred cu tărie că are multe lucruri de oferit, atât când vine vorba de obiective turistice, cât și de locuri mai puțin cunoscute. Sper cu tărie că faptul că suntem una dintre cele mai ieftine capitale europene atât la capitolul mâncare și băutură, cât și la capitolul cazare București va încuraja mai mulți oameni să descopere orașul și să îl vadă tot atât de frumos precum îl văd eu.

Able tech- tehnologii asistive pentru persoane cu dizabilitati Previous post Un semn de normalitate -Tehnologii asistive in Romania
detox ganduri - fara Internet Next post Detox pentru creier