ce sa faci in giurgiu - delta neajlovului

Cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita in Giurgiu

[wp_ad_camp_2]

Romania are foarte multe zone turistice neexploatate sau reintroduse destul de timid in circuitul turistic. Desi turistii romani prefera vacantele exotice si destinatiile din strainatate, tara noastra poate sa ofere locuri, poate chiar mai interesante de vizitat chiar aici. 

Obiective turistice pe care le poti vizita la Giurgiu 

Giurgiu a fost fondat in secolul al XIV-lea de catre comerciantii genovezi care l-au numit dupa Sfantul Gheorghe, sfantul protector al Genovei. Printre cele mai importante atractii turistice se numara Turnul Ceasornicarului din Piata Unirii, monument ce dateaza din anul 1777, pe care il putem vedea si pe stema orasului. 

Ruinele Cetatii Giurgiu 

Tot in Giurgiu se mai pot vizita ruinele cetatii Giurgiu, ridicata de comerciantii genovezi intre secolele XIV-XVIII si reconstruita de Mircea cel Batran. De asemenea, se mai poate vizita Catedrala episcopala Adormirea Maicii Domnului. 

[wp_ad_camp_3]

Parcul Natural Comana

Un alt punct important de pe lista noastra este reprezentat de Parcul Natural Comana. Acesta se intinde pe raza mai multor comune din partea sudica a judetului Giurgiu. Parcul a devenit rezervatie naturala in anul 2005 cu scopul de a mentine cat mai bine speciile de plante si animale precum broasca testoasa de balta, lisita, sticletele, barza alba, barza neagra si tritonul danubian. 

Observatorul ornitologic Comana

Observatorul ornitologic Comana este tot o destinatie pe care nu trebuie sa o ratezi in timpul vizitei tale la Giurgiu. Iubitorii de natura salbatica vor putea sa se bucure de frumusetea Deltei Neajlovului si de speciile de pasari fascinante care pot sa fie observate doar in Delta Dunarii, jumatate din ele fiind protejate la nivel international. 

Conacul Druganescu

Situat foarte aproape de capitala, conacul Druganescu, este precum o locatie mai putin cunoscuta dar merita la fel de mult sa fie vizitata. Urmatorul punct de pe lista este casa memoriala Gellu Naum care nu se afla prea departe de Parcul Comana, iar daca esti in zona atunci cu siguranta vei avea ce vedea. Pe langa valoarea sa culturala, aceasta casa memoriala are un aspect fascinant fiind acoperita in intregime de vita de vie salbatica. 

[wp_ad_camp_2]

Giurgiu, o locatie de vis indiferent de anotimp

Daca doresti sa descoperi lucruri interesante in judetul Giurgiu nu trebuie decat sa iti conturezi un traseu si sa vizitezi cam tot ce este pe lista noastra. Desigur, in afara de aceste obiective mai sunt multe altele care merita o atentie la fel de deosebita. 

[wp_ad_camp_1]

Mai sunt si acele obiective pe care le descoperi la pas, in timp ce te deplasezi de la un obiectiv la altul. Natura este cel mai uimitor lucru pe care l-ai vazut in aceasta zona si, indiferent de anotimp vei putea sa te bucuri de lucruri deosebite care nu apar nici macar pe hartile turistice. Iti recomandam sa vorbesti si cu localnicii intrucat vei putea afla lucruri interesante si care iti vor transforma vacanta intr-una de neuitat.Sursa imagini si video https://www.youtube.com/

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.
revolutia romana 1989 Previous post Conferinta – dezbatere: 1989 REVOLUȚIA ROMÂNĂ ÎN CONȘTIINȚA ROMÂNILOR
multumesc scrisoare de craciun Next post Mulțumesc