ce sa faci in ploiesti

Ce sa faci in Ploiesti intr- o singura zi?

[wp_ad_camp_2]

Ploiesti nu este doar un simplu oras, este un oras plin de farmec cu locuri ce asteapta sa fie descoperite la fiecare pas. Daca esti in Ploiesti pentru o singura zi, atunci cu siguranta nu vei avea timpul necesar sa explorezi strazile si sa descoperi lucruri despre care nici ghidurile turistice nu pomenesc. Dar poate ca este mai bine asa. O doza de mister nu strica niciodata si, poate ca daca raman lucruri pe care ti-ai fi dorit sa le faci te vei intoarce numai pentru ca sa iti completezi experienta. 

ce sa faci in ploiesti
ce sa faci in ploiesti

Bineinteles, intr-o singura zi nu poti sa strabati tot orasul si sa descoperi tot ce are de oferit, dar este suficient timp pentru a te bucura de imprejurimi si de cateva obiecte turistice. 

[wp_ad_camp_1]

Ploiestiul este o sursa bogata de obiective turistice si este situat in apropiere de Valea Prahovei si a Doftanei, dar si de Valenii de Munte. Asadar, toate aceste destinatii vecine sunt un plus pentru turistii care stau chiar si doar o singura zi in Ploiesti. Pentru cei care doresc sa ramana in centrul orasului si sa nu se aventureze foarte mult, si datorita faptului ca nu este foarte mult timp la dispozitie, am pregatit o mica lista cu obiective turistice care merita sa fie vizitate: 

Muzeul Ceasului 

Este un muzeu unic in Romania si, daca tot esti in centrul orasului si nu sunt prea multe lucruri de facut, ar fi pacat sa ratezi acest obiectiv turistic. Aici vei putea gasi numeroase modele de ceasuri care au apartinut unor personalitati celebre precum Constantin Brancoveanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Ion Luca Caragiale, Nicolae Iorga si multi altii. Toate exponatele sunt de colectie si provin din perioade istorice diferite, motiv pentru care chiar merita sa vizitezi muzeul. 

Cramele din Ploiesti

Daca alegi sa vizitezi Ploiesti in timpul toamnei, atunci Cramele din Ploiesti nu trebuie ratate. Aici vei putea savura cele mai rafinate vinuri, vei asculta povestile localnicilor si vei putea gusta cei mai deliciosi struguri. Va fi, cu siguranta o experienta care merita traita de care iti vei aminti cu drag de fiecare data. 

Casa de Targovet

Pentru cei nostalgici, care doresc sa faca o calatorie in timp, muzeul Casa Targovet este o destinatie care nu trebuie ratata. Muzeul include o serie de piese originale care au facut parte din casa lui Hagi Prodan dar si lucruri vechi gasite in casele negustorilor secolelor XVIII – XIX precum: masute din sidef, perne inflorate, vase de ars mirodenii, ladite de zestre, scaune in stil florentin, etc. Acesta este primul muzeu din Ploiesti care a fost restaurat dupa Primul Razboi Mondial. 

Muzeul Petrolului 

Este un edificiu impresionant care cuprinde numeroase sali cu expozitii si o curte in aer liber. Printre exponate se afla utilaje de foraj, harti geologice, felinare cu petrol, macheta Fabricii de gaz din 1865 si diverse unelte de minerit si lucrari stiintifice. Acest muzeu a fost inaugurat in anul 1961 cu ocazia sarbatoririi centenarului industriei petroliere romanesti. 

Muzeul Ion Luca Caragiale 

Acest muzeu a fost inaugurat in 1962 cand s-au sarbatorit 110 ani de la nasterea marelui dramaturg roman. Muzeul este gazduit in fosta casa Dobrescu si cuprinde o serie de expozitii care ilustreaza momentele principale din viata si creatia lui Ion Luca Caragiale. Vizitatorii vor putea sa descopere fotografii originale ale celebrului scriitor, piese de mobilier, costume de scena, carti dar si obiecte personale.
Sursa imagini Corina Stefan

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.
pentru a fi generos trebuie sa fi mai inainte egoist Previous post ”Pentru a fi generos, înainte trebuie să fii egoist”
nu vreau sa depind Next post ”Nu vreau sa depind…”