calarasi obiective turistice

Ce poti sa faci ca turist in judetul Calarasi?

[wp_ad_camp_2]

In timp ce multe persoane sunt in cautarea unor locatii noi si interesante pentru urmatoarea vacanta sau pentru urmatorul weekend, nu trebuie uitat ca si aici in Romania sunt foarte multe obiective turistice  de descoperit. 

De aceasta data avem o propunere interesanta pentru tine, o locatie unde vei putea sa descoperi multe locuri de vizitat. Este vorba despre Calarasi. Situat in sudul Romaniei la granita cu Bulgaria, este un loc mai putin frecventat de turisti insa, are o oferta vasta din punct de vedere turistic. Peisajele spectaculoase care se contureaza pe malul Dunarii, rezervatii naturale, lacuri pitoresti, lacasuri de cult, muzee si situri arheologice medievale.

[wp_ad_camp_3] 

Vei putea sa descoperi frumusetile Romaniei pe care nici nu ti le puteai imagina ca ar exista si, indiferent daca te afli aici numai pentru un weekend sau chiar pentru o zi vei putea sa iti imbogatesti bagajul de cunostinte. Si, sa nu mai spunem de fotografiile interesante pe care le vei duce acasa sa le impartasesti cu cei dragi. 

Pentru a fi mai specifici, noi am facut o lista cu obiective turistice care se pot vizita indiferent de timpul pe care il ai la dispozitie. Tot ce trebuie sa faci este sa iti construiesti un itinerariu si sa te bucuri de vacanta ta. 

Lacul Valea Rosie 

Este un lac format in mod natural, situat in apropierea comunei Mitreni avand o apa cu calitati terapeutice si este inconjurat de un peisaj care iti va taia rasuflarea. Este si un paradis al pescarilor, asadar daca iti doresti sa ajungi intr-o locatie unde sa poti practica pescuitul atunci trebuie sa incluzi pe itinerariul tau si aceasta locatie. 

[wp_ad_camp_2]

Muzeul Dunarii de Jos 

A fost inclus in circuitul turistic inca din anul 1950, muzeul este specializat in arheologie avand expuse peste 500 de artefacte din judetul Calarasi. In urma cu cativa ani s-a deschis si o sectiune cu exponate etnografice. Cladirea care gazduieste muzeul este si el impresionant prin arhitectura sa, datand din secolul al XIX-lea. 

[wp_ad_camp_1]

Biserica fostei manastiri Negoiesti 

Biserica ridicata in secolul al XVIII-lea si ctitorita de Matei Basarab impreuna cu sotia sa Elena intre anii 1648 – 1649, a trecut printr-o serie de renovari iar in urmatoarele decenii a avut de suferit in urma cutremurelor. In ultimii ani, biserica a fost renovate din fonduri europene si a fost redata circuitului turistic. In prezent, biserica este considerata a fi cel mai important monument din Calarasi. 

Balta Ialomitei 

Situata atat pe teritoriul judetului Ialomita cat si in Calarasi, este un adevarat rai pentru pescari. Seamana cu o insula datorita faptului ca este inconjurat de bratele Ostrov si Borcea ale Dunarii. Balta Ialomitei are o portiune splendida denumita Caiafele Moroiu, loc care este considerat rezervatie naturala. Restul baltii este secat intrucat in ziua de astazi se foloseste pentru agricultura. 

Ruinele Cetatii Bizantine Vicina

In localitatea Ostrov, pe insulita Pacuiul lui Soare se gasesc ruinele singurei cetati byzantine ramase in Europa. Cetatea a fost construita intre anii 969 – 976, fiind folosita ca punct vamal si de aparare al armatei. Dupa Sarmizegetusa, cetatea este al doilea sit arheologic mare din Romania. Grabeste-te sa o vizitezi intrucat se estimeaza ca in urmatorii ani va fi inghitita complet de Dunare. 

Sursa imagini si video https://www.youtube.com/

Daca ti s-a parut interesant poti da mai departe. Iti spunem totusi ca distribuind, date cu caracte personal, asa cum le-ai afisate in social media, vor fi facute vizibile.

premiera film documentar la casa de cultura friederich schiller Previous post Premiera film documentar la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”
cria de imagine - orm - ixpr the preach Next post Cum iesiti din criza de imagine in mediul online