bijuterii copii

Bijuterii pentru copii, amintiri minunate din copilărie

bijuterii copii

Dăruite ca un cadou minunat în timpul  evenimentelor marcante din viață,  bijuteriile  pentru copii sunt  un minunat simbol  al  dragostei  și angajamentului părinților, dar și al celor dragi față de un copil, bijuterii care devin mai apoi comori de prețuit.

Simbolismul antic al bijuteriilor pentru copii

Experții cred că formele primitive de bijuterii au apărut acum aproape 5000 de ani. Prezentă pe portretele copiilor din Egiptul antic sau pe cele ale heruvimilor din epoca victoriană, în scrieri religioase sau legende, pentru a alunga spiritele rele din Cambodgia sau simbol al legăturii mamă-copil în Indonezia, bijuteria este universal asociată cu universul, cu misticismul, cu frumusețe și bogăție. 

În scoici, dinți de animale, lemn, pietre prețioase, aur sau argint, fiecare cultură a reușit să-și sublimeze materiile prime, iar tradiția este încă perpetuată.

Alegerea primei bijuterii a unui copil

Indiferent de vârsta copiilor, bijuteriile sunt un simbol important al creșterii, iubirii și frumuseții. Bijuteriile pot aminti de evenimente importante, precum zile de naștere sau sărbători religioase. Pentru mulți copii, bijuteriile reprezintă mult mai mult decât atât: le permite să fie frumoși și îngrijiți până la vârsta adultă. Cu o gamă largă de coliere, cercei, brățări, inele și multe altele; bijuteriile pentru copii sunt un cadou pe care copilul îl va iubi. Astfel, pe zlata.ro vei descoperi bijuterii copii foarte frumoase pentru copii.

Ocazii de a oferi o bijuterie unui copil

În anumite culturi, o bijuterie dintr-un material prețios este oferită pentru a întâmpina și a sărbători  nașterea unui copil  în cadrul unei familii.

Cu ocazia botezului creștin, bebelușul primește în mod tradițional o brățară fină sau un medalion la capătul unui colier de la nașă sau naș.

Citește și: La ce vârstă poți oferi copilului primele sale bijuterii?

În zilele noastre, unii părinți aleg o ceremonie laică pentru copilul lor. Familia poate oferi apoi copilului o bijuterie personalizată.

Zilele de naștere și sărbătorile în familie sunt alte ocazii de a oferi o bijuterie care marchează o nouă etapă în viața lor, alegerea bijuteriei fiind puțin restrânsă și va depinde de gusturile copilului și de relația reprezentată de această bijuterie.

Ce tip de bijuterii să alegi pentru un copil?

De la brățări și coliere din aur sau argint, bijuteriile pentru copii vin în diferite modele. Ca un mic colier cu inițiala prenumelui sau gravura unui animal drăgălaș. De ce nu bijuterii simbolice care aduc bucurie, protecție și afecțiune? Dar înainte de a face alegerea, asigură-te că modelul îndeplinește cerințele de confort și siguranță.

Bijuteria ideală pentru bebeluș

Bebelușul este sensibil la materialul și textura obiectelor. Materialele nobile precum aurul și argintul sunt preferate pentru a respecta igiena pielii copilului. În ceea ce privește modelele pandantivului, lanțului sau brățării pentru bebeluși, alegerea este nesfârșită. Un colier pentru bebeluși cu pandantiv unicorn, elefant sau buburuza ar putea fi sugestii grozave pentru bijuterii pentru copii.

Bijuteriile preferate ale unei fetițe

O fetiță este o prințesă plină de vise și imaginații. Cochetă din fire, tot ce strălucește o fascinează. În aur sau argint, alege o brățară sau un colier pentru fetite care să o pună în valoare. Bijuteriile pentru fetita care poartă imaginea animalului ei preferat sau inițiala prenumelui sunt toate idei de cadouri de oferit pentru diverse ocazii: împărtășanie, botez, ziua de naștere…

Bijuterii concepute pentru un băiețel

Dăruirea unei bijuterii unui băiețel necesită o bună cunoaștere a personalității sale. Bijuteriile pentru băieți pot dezvălui un caracter aventuros, explorator sau un atașament față de un anumit animal. Poți personaliza în continuare bijuteria pentru băiețel alegând pandantivul care îi dezvăluie caracterul. Cunoscându-i universul, pasiunile și micile sale aventuri eroice, poți alege cu ușurință brățara sau colierul potrivit pentru un băiețel.

Previous post SuperBlog invită bloggerii să spună povestea. Tema celei de a 25-a ediție? Storytelling !
Next post 3 motive pentru care sa apelezi la un service auto acreditat RAR