Beneficiile extrasalariale pentru angajaţi. Ce opțiuni au companiile din România 

Salariul motivant nu este întotdeauna suficient pentru a-l determina pe un angajat să aleagă un loc de muncă sau altul. Uneori, beneficiile extrasalariale sunt cele care fac diferența în atragerea, reținerea și fidelizarea angajaților. Iar cei mai mulți dintre angajatori știu deja asta.

În România, companiile se întrec în a le oferi angajaților o paletă cât mai largă de beneficii extrasalariale, care să le facă mai atractive pe piața muncii. Care sunt cele mai populare? Vezi în rândurile de mai jos.

Abonamente medicale la clinici private

Un angajator care oferă pachete de servicii medicale le transmite salariaților că este interesat de bunăstarea lor. Abonamentul încheiat de angajator poate fi unic pentru toţi angajaţii sau aceştia pot opta între diverse pachete, fiecare cu beneficii diferite. De regulă, astfel de pachete acoperă consultații, analize de sânge, dar și investigații medicale sau proceduri de imagistică.

Cadouri în bani și/sau în natură

Sondajele arată clar: cadourile ridică moralul angajaților și îi motivează să își îndeplinească sarcinile la locul de muncă. Cadourile le oferă angajaților convingerea că efortul și munca lor le sunt recunoscute și recompensate, iar asta îi face și mai eficienți.

Ai grijă să nu cazi în capcana de a oferi angajaților cadouri scumpe. Vei transmite mesajul greșit. Oferă, în schimb, mici atenții de sărbători, cum ar fi cosuri Paste cadou cu produse tradiționale, bilete la teatru, vouchere la mall sau chiar tichete cadou pe care le pot folosi cum își doresc.

Tichetele de masă

Tichetele de masă, ori bonurile de masă, sunt cele mai populare beneficii extrasalariale oferite în România. Aproape toți angajatorii le asigură salariaților lor acest ajutor suplimentar pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana. Tichetele se acordă pentru fiecare zi lucrată din lună și au o valoare maximă/zi care ar trebui să acopere cheltuielile cu un prânz sănătos.

Tichetele de masă și atențiile de tip cos cadou pentru angajati se află în topul beneficiilor extrasalariale preferate de angajatori și angajați deopotrivă.

Mai multe zile libere plătite

Câteva zile libere plătite peste numărul standard de zile de concediu de odihnă pot face minuni pentru starea de bine a angajaților. Unii angajatori oferă angajaților posibilitatea de a-și lua ziua liberă de ocazii speciale, cum ar fi de 8 Martie, 1 Iunie și de zilele aniversare.

Decontarea transportului la/de la locul de muncă

În special în marile orașe, angajatorii asigură angajaților decontarea transportului la/de la locul de muncă, în baza unor bonuri de combustibil ori a unor abonamente la serviciile de transport public în comun.

Beneficiile extrasalariale sunt cruciale pentru satisfacția angajaților și succesul organizației în ansamblu. Angajații care primesc astfel de beneficii sunt mult mai creativi, mai eficienți și mai concentrați asupra muncii lor.

Previous post Când devin jocurile de noroc o problemă și care sunt principalele semne care pot indica dependența
Next post Cum îi poți face o surpriză deosebită partenerei tale? Top 3 cadouri care o vor surprinde