tabara de sculptura de la Magura

9 obiective turistice pentru care sa vizitezi judetul Buzau

[wp_ad_camp_2]

9 Motive pentru care sa vizitezi judetul Buzau

Desi avem o tara superba, rareori promovam city-breakuri pe pla local, la doi pasi de orasul de bastina.  Daca in Italia este normal ca la sfarsit de saptamana sa mergi intr-unul din orasele invecinate pe care inca nu ai avut ocazia sa le vizitezi, la noi nu prea se intampla sa iti doresti sa vizitezi Braila, Galati sau Buzau ca simplu turist.

Vulcanii noroiosi

Desi sunt mai atractive destinatiile turistice din strainatate, nu trebuie uita ca si Romania are foarte multe de oferit. Daca inca nu te-ai decis ce ai putea sa faci in acest concediu, mai ales daca este unul scurt atunci iti recomandam sa mergi pana in Buzau.

 Dar ce ai putea sa faci acolo?  Ei bine, Buzaul are foarte multe locuri interesante de oferit care asteapta sa fie descoperite de tine. Asadar, pentru a te ajuta sa ai o vacanta deosebita am pus pe lista cele mai frumoase locatii din Buzau care sa iti creeze o vacanta de neuitat. 

[wp_ad_camp_3]

Parcul si Palatul Marghiloman 

Locatia a trecut recent printr-o renovare completa si ofera privitorului ocazia de a admira un conac construit intre anii 1883 – 1887 de catre Iancu Marghiloman si un parc ce ofera o alee deosebita pe care sa te poti plimba si sa petreci cateva momente de relaxare. 

[wp_ad_camp_1]

Parcul Crang

Este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din tara noastra. Este locul de promenade perfect pentru buzoieni dar si pentru turistii care sunt destul de putini ca numar. Parcul este foarte bine ingrijit, ca de altfel si lacul in mijlocul caruia se afla o insulita ce adapostest un restaurant cu terasa. 

Copii se vor simti si ei foarte bine in acest parc intrucat sunt amenajate numeroase spatii de joaca. De asemenea, pentru pensionari este amenajat un loc cu mese de sah si debarcaderul de unde se pot inchiria hidrobiciclete pentru o plimbare pe lac. 

[wp_ad_camp_2]

Sediul arhiepiscopiei Buzau si Vrancea 

Buzaul este renumit pentru frumoasele sale biserici si manastiri. Daca sunteti in zona, nu trebuie sa ratati muzeul din sediul administrativ al arhiepiscopiei iar in  acelasi perimetru poti descoperi si noua biserica a acesteia. 

Copia statuii ,,Rugaciune”

In cimitirul ,,Dumbrava” poate sa fie admirata copia statuii ,,Rugaciune” a lui Constantin Brancusi, comandata in 1907 de catre vaduva lui Petre Stanescu. Originalul se afla, din anul 1958, la Muzeul de Arta al Romaniei. 

Palatul de Justitie 

Un edificiu construit intre anii 1909 – 1912, cu o arhitectura impresionanta este un loc pe care nu trebuie sa il ratezi daca te afli in zona. Astazi este sediul Tribunalului si Judecatoriei Buzau. 

Palatul Comunal 

Este un edificiu construit in anul 1899 – 1903 in stil neoromanesc timpuriu cu influente de art nouveau este un palat care gazduieste Primaria orasului. Are o arhitectura remarcabila si impunatoare, avand coloanele galeriilor frontale care amintesc de stalpii conacelor boieresti. 

Vulcanii noroiosi 

vulcanii noroiosi buzau
Vulcanii Noroiosi, Berca, Buzau

Pe drumul care leaga Buzaul de Brasov in dreptul localitatilor Berca si Scortoasa se afla doua rezervatii denumite Paclele Mari si Paclele Mici. Daca iti doresti sa te simti ca intr-un film SF atunci nu trebuie sa ratezi fenomenul vulcanilor noroiosi. Este vorba despre formatiuni rezultate in urma eruptiei gazelor naturale in contact cu terenul argilos si apa din panza freatica. 

[wp_ad_camp_1]

Termele romane de la Pietroasele  si vinurile bune. Cazare la Sarata Monteoru

Specialistii considera ca acest castru din care fac parte si termele romane a fost construit de imparatul Constantin Cel Mare in anul 332, cu ocazia campaniei impotriva gotilor la nord de Dunare. 

O alta atractie la Pietroasele sunt vinurile senzationale. Va puteti duce intr-un weekend pentru o degustare de vinuri . La Sarata Monteoru va puteti bucura de piscinele cu apa sarata si cazari faine.

[wp_ad_camp_3]

Tabara de creatie de la Magura

Salasluind 256 de sculpture in piatra care au fost realizate in cadrul Taberei de Creatie din 1970 – 1985. An de an, la Magura se intalneau sculptori din toate colturile tarii, timp de doua luni, isi creau sculpturile si le donau judetului Buzau. 

tabara de creatie de la Magura


Georgiana Ion Zonia Previous post Georgiana Ion, Zonia – despre feminitate si rochii
costume inot jaked Next post Unde poti sa practici inotul in Bucuresti? Topul celor mai bune locatii pentru a practica acest sport in timpul liber