5 obiective turistice din Sighisoara

5 obiective turistice din cetatea Sighisoarei si imprejurimi pe care nu trebuie sa le ratezi

 

Daca ajungi in fermecatorul oras Sighisoara, atunci cu siguranta trebuie sa iti faci o lista cu obiectivele turistice deosebite si interesante pe care  nu trebuie sa le ratezi. O idee foarte buna este sa te documentezi din timp, cum ar fi sa citesti acest articol si sa treci pe o lista tot ceea ce ti se pare tie interesant de vazut. Sigur, sunt foarte multe obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in Sighisoara dar noi vom prezenta cinci dintre ele astfel incat sa ai un bun punct de pornire.

Cetatea Medievala Sighisoara

 

Aceasta este construita de sasi si dateaza inca din secolul al XIII-lea, in epoca de mare glorie a fortificatiei. La momentul respectiv avea 15 turnuri de aparare, 5 bastioane de artilerie si 2 barbacane care protejau portile principale. Interiorul cetatii este unul deosebit de interesant cu mici stradute intortocheate ce pastreaza farmecul vremurilor vechi. Este o cetate locuita si in interior vei putea gasi chiar locuri de cazare si terase pe care sa savurezi o bautura rece si sa admiri peisajul.

cetatea sighisoarei

Scara Acoperita

 

A fost construita intre anii 1660 si 1662 si a avut initial 300 de trepte. In anul 1842 a suferit niste modificari in urma carora a ramas cu 178 de trepte. In forma actuala are o fundatie de piatra, pereti din lemn si acoperis din sindrila. Mai este cunoscuta si sub denumirea de ,,Scara Scolarilor” intrucat, se spune ca rolul acestor scari a fost cea de a proteja copii care mergeau catre scoala.

scara acoperita Sighisoara

Turnul cu Ceas

Este unul dintre cele mai expresive monumente militare din Transilvania. Initial a fost un simplu turn de poarta cu maxim doua niveluri devenind mai tarziu turnul intrarii principale. Masoara 64 de metri inaltime si are 6 nivele, 110 trepte. Acoperisul a fost realizat in anul 1677 in stil baroc dupa ce un incendiu din anul 1676 a distrus o mare parte din cetate. Pana in anul 1556 in turn se afla primaria orasului iar in 1899 a fost ales drept sediul muzeului sighisorean.

Biserica fortificata Biertan

Doar la aproximativ 20 de km de Sighisoara este biserica fortificata Biertan, parte a patrimoniului UNESCO. Forma bisericii este una de tip hala, construita intre anii 1490 si 1520 in stil gotic tarziu, este un obiectiv turistic pe care trebuie sa il includeti neaparat pe lista voastra. Biserica se afla la 28 de kilometri de Sighisoara urmand DN 14, drumul national ce duce spre Medias, pana pe Saros pe Tarnave.

Festivalul Medieval Sighisoara

Desi nu este un obiectiv turistic in sine, festivalul atrage anula mii de turisti din toata lumea. Artistii care transpun turistii in epoca medievala, spectacolele deosebite si concertele in aer liber sunt solutia perfecta pentru a petrece un sejur de vis. Insa, daca doriti sa vizitati orasul in aceasta perioada atunci trebuie sa faceti rezervari din timp pentru ca hotelurile si pensiunile s-ar putea sa fie ocupate toate. Festivalul are loc in iulie, in fiecare an iar programul poate sa fie gasit online.

Posibil sa va intereseze atractii turistice in Timisoara.

 

Fotografii: iexplore.ro

teatro verdi concert in the dark cesare picco Previous post Second Blind Date, Concert in the Dark
Versailles -Franta, destinatii cu buget redus Next post Top 5 destinatii de vacanta 2018