design interior

3 sfaturi personale pentru design-ul interior

design interior

1. Determinati-va stilul

Cum doriti sa se simta un spatiu? Iata un truc care te va ajuta sa iti definesti stilul: arunca o privire in dulapul tau. Preferi piesele croite sau preferi articolele mai lejere si mai confortabile? Gravitati spre anumite culori sau modele? 

Un alt mod de a va ajuta sa va determinati stilul este sa va ganditi la cuvinte cheie care definesc modul in care doriti sa va simtiti intr-un spatiu. Traditional, formal, elegant? Jucaus, plin de umor, primitor? Monocromatic, rationalizat, modern?

Luati nota de inspiratiile de design interior din fiecare fateta a vietii. Adesea le folosesc ca punct de plecare pentru a discuta cu clientii atunci cand sunt angajata sa ii ajut sa proiecteze interioarele caselor lor. 

Amintiti-va un hotel in care ati stat sau un restaurant in care ati luat masa care v-a atras in mod deosebit atentia. Poate ca a fost un interior minimalist din calatoria dumneavoastra in alta tara sau un bar de club din orasele apropiate, mobilat cu scaune din piele uzata.

2. Da-ti seama ce nu-ti place

Este mult mai usor pentru oameni sa exprime ceea ce nu le place. Punand in ecuatie ceea ce nu ne place, putem elimina unele lucruri si ne putem restrange la altele. 

De exemplu, un imprimeu indraznet la scara mare ar putea sa va aminteasca de ceva din copilarie pe care nu doriti sa il vedeti in propriul spatiu. 

Sau un fotoliu cu spatar ar putea sa va aminteasca amintiri legate de faptul ca ati fost trimisa la pedeapsa pentru ca i-ati tras parul surorii dvs. De asemenea, o anumita culoare ar putea sa va evoce sentimente legate de o tendinta de design din trecut pe care nu sunteti nerabdator sa o repetati. Aceste amintiri si reactii sunt foarte personale si individuale, dar ne definesc si gusturile.

3. Construiti in jurul spatiului dvs.

Planificarea spatiului, care are impact asupra scalei, este esentiala. Oamenii folosesc adesea mobilier care este prea mare sau prea mic pentru un spatiu. Imi place sa dau vina pe o anumita companie de vanzare cu amanuntul pentru mobilierul de mari dimensiuni care satureaza interioarele de astazi. 

Construiti in jurul mobilierului pentru care aveti de fapt spatiu. Ganditi-va la echilibrul unui spatiu. In cazul camerelor mai mari, luati in considerare stabilirea unor zone pentru diferite activitati: o zona de sedere care sa favorizeze conversatia; o alta zona pentru vizionarea televizorului; o zona de lucru cu un birou sau o masa pentru proiecte sau jocuri. 

Chiar daca iubesc simetria, puteti face ca lucrurile sa para prea artificiale atunci cand faceti totul simetric. Ganditi-va la greutatea vizuala si la distributie pentru a echilibra un spatiu. Proportia si scara sunt esentiale pentru orice proiect pentru amenajarea casei.

Previous post Ce uniforme poarta supereroii din ziua de azi?
Next post De ce canile de cafea sunt cadouri ideale?