Continua ridicarea masinilor
Primaria Sectorului 2 informează ca a continuat ridicarea masinilor parcate ilegal pe raza sectorului, autoturismele fiind duse la centrul de colectare din comuna Afumaţi. Potrivit comunicatului trimis de primărie s-au inregistrat zilnic peste 50 de ridicări ale autoturismelor care obstrucţionau traficul.
Din comunicat
„În cadrul acţiunii sunt ridicate autovehiculele staţionate ilegal în următoarele situaţii:
· în intersecţiile rutiere,
· pe trecerile de pietoni,
· cele staţionate pe zonele verzi,
· cele parcate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ: creşe, grădiniţe, şcoli generale, grupuri şcolare industriale, şcoli de muzică, licee etc, dacă blochează accesele sau pun în pericol siguranţa elevilor,
· în dreptul staţiilor de salvare, a unităţilor medicale, policlinici, spitale,
· cele care fac obiectul târgurilor auto ilegale organizate ad – hoc pe domeniul public,
· în dreptul hidranţilor de apă pentru pompieri, precum şi pe reţelele de distribuţie a gazelor şi cele de apă, a gurilor de evacuare a apelor pluviale,
· cele folosite ilegal pentru încheierea de asigurări auto,
· în dreptul staţiilor mijloacelor de transport în comun, respectiv tramvaie, troleibuze şi autobuze, precum şi pe liniile de tramvai şi pe traseul troleibuzelor,
· pe arterele de circulaţie aflate în reabilitare sau modernizare, dacă se incomodează lucrările,
· în rampe, pante şi pe poduri.
Potrivit competenţelor, poliţiştii de la circulaţie stabilesc amenda contravenţională şi autovehiculele care trebuie ridicate, iar utilajele de la S.C. Supercom S.A. le ridică şi le transportă la locul de depozitare amenajat special în comuna Afumaţi (telefon: 9654).” (PS2)
La rândul lor, reprezentantii Primariei sectorului 3, informează ca de la inceputul anului până la finalul lunii ianuarie, au fost ridicate 610 autoturisme, comunicând cuantumul taxelor de plată, precum si numere de telefon utile celor nevoiţi să îşi recupereze maşina.
„Primăria Sectorului 3 a ridicat, în perioada 5- 29 ianuarie, 610 mașini care erau parcate neregulamentar pe marile bulevarde.
Tarifele pentru ridicare/transportare şi depozitare percepute de către operatorul economic sunt următoarele:
– Tarif de ridicare pentru vehicul/ remorcă = 200 RON;
– Tarif de transport pentru vehicul/ remorcă = 200 RON;
– Tarif de depozitare pentru vehicul/zi = 150 RON;
– Tarif de depozitare pentru remorcă/zi = 150 RON.
Proiectul priveşte fluidizarea circulaţiei auto pe marile bulevarde, în mod special de-a lungul parcărilor de utilitate publică amenajate prin reglementarea următoarelor aspecte:
– evitarea ocupării abuzive a unui loc de parcare de reşedinţă de către un deţinător al unui vehicul fără autorizaţie de parcare, fapt care atrage ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului;
– constatarea ocupării unui loc de parcare fără autorizaţie revine Poliţiei Comunitare Sector 3 – 9543 – din oficiu sau la sesizarea telefonică ori în scris a Dispeceratului Primăriei Sectorului 3 – 9854;
– ridicarea, transportarea, depozitarea şi eliberarea vehiculelor este executată numai de agentul economic care a obţinut atribuirea contractului de achiziţie publică;
– perioada maximă de depozitare este de 6 luni;
– după această perioadă, prin neprezentarea proprietarului, se va aplica procedura de valorificare a vehiculelor abandonate în regimul Legii 421/2002.
Poliţia Comunitară colaborează îndeaproape cu Poliţia Rutieră şi cu SC Rosal Ecologic Recycling System SRL.
Datele de contact sunt următoarele:
– 9543 – Dispecerat Poliţia Comunitară Sectorul 3;
– 9854 – Dispecerat Primăria Sectorului 3;
– 9640 – Dispecerat ROSAL;
– Biroul Parcări -str. Lucreţiu Pătrăşcanu 3-5, tel. 340.16.41.
Menţionăm că maşinile ridicate sunt depozitate în spaţiul amenajat din şos. Dudeşti- Pantelimon nr. 2 – 4 – 6.”(PS3)
Sectorul 6
Primaria Sectorului 6 informeaza ca masinile ridicate pe raza acestui sector pot fi ridicate de pe strada Manastirea Varatec nr. 14 -16. In acelasi loc se pot plati amenda si taxele aferente ridicarii si depozitarii. Telefon de contact 0219546.
4 thoughts on “Continua ridicarea masinilor”
Comments are closed.
Într-un glorios final, primarul care este în sectorul 6, Poteraş, a acceptat să modifice actul normativ în baza căruia se ridică maşinile în sectorul 6.
Am mai scris despre asta ( http://atitudini.wordpress.com/2009/01/30/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-contract-cu-dedicatie/ )
Acum se pot face amendamente!!! Am pus toate textele pe blog. Astept propuneri pentru a fi sustinute in sedinta de consiliu:
http://atitudini.wordpress.com/2009/10/20/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-se-fac-amendamente/
Sunt de acord cu ridicarea masinilor parcate pe trecerea de pietoni sau a celor care blocheaza intrarile. Dar intr-un oras in care nu exista locuri de parcare, ridicarea masinilor in mod aleator e prea mult.
La sedinta metionata de mine mai sus, primarul a retras de pe ordinea de zi proiectul…
Pe 28 ianuarie va fi o sedinta de Consiliu Local la sectorul 6.
Poteras a acceptat in sfarsit introducerea pe ordinea de zi a discutiei asupra modificarilor necesare in regulamentul de ridicare al masinilor.
Am postat aici toate documentele.
Astept propuneri!
Am uitat sa mai trec si pe aici cu actualizarea.
Pe 28 ianuarie s-a discutat in sedinta de consiliu. S-au acceptat niste modificari. Nu atat cat sa sarim in sus de bucurie (mai ales pe tema procentului de doar 10% din incasari care vin la buget), dar e un pas inainte:
http://atitudini.wordpress.com/2010/01/28/ridicarea-masinilor-in-sectorul-6-discutiile-din-consiliul-local-minut-cu-minut/