georgiana Ghita Coach profesionist

Georgiana Ghița, coach profesionist-”Nicio zi nu seamănă una cu cealaltă”

Hai să ne cunoaștem: Cine este Georgiana Ghiță?

Sunt Coach Profesionist certificat internațional de ICF (International Coaching Federation), sunt antreprenoare și o iubitoare de natură și de oameni. Am experiență în lucrul cu oamenii pentru că am lucrat în HR peste 8 ani. 

Îmi place să observ comportamentul uman și mă fascinează oamenii și felul în care văd ei viața, de asta am ales și această meserie. Sunt o persoană energică, activă și sportivă. Îmi place mult mișcarea și pretrec cât de mult timp pot în natură și la munte, făcând drumeții. Îmi place simplitatea și pe asta mă bazez și în abordarea mea în coaching. 

Cum ai ales calea antreprenoriatului?

Am ales calea antreprenoriatului datorită coaching-ului care este o meserie liberală, deci nu presupune să fiu angajată undeva. M-am îndrăgostit de coaching acum mai bine de 4 ani când am avut prima dată un coach care să mă însoțească în călătoria mea ca lider. Și astfel ușor, ușor, mi s-a înfiripat dorința de a mă forma în coaching și de a practica pe cont propriu. Mi-am dorit, de asemenea, și mai multă libertate și flexibilitate în program.

Ce înseamnă coaching-ul profesionist mai exact?

Coaching-ul este un instrument puternic folosit în mediul antreprenorial și de business. Presupune însoțirea în dialog a clientului axat pe stabilirea și atingerea de obiective personale sau profesionale. Coaching-ul facilitează întâlnirea omului cu el și cu provocările, gândurile, blocajele și cuvintele sale. Este un mod eficient de a identifica propriile soluții la problemele avute, de a găsi noi perspective asupra provocărilor și situațiilor care apar.

Cum ai ales să lucrezi cu femeile antreprenor?

Cred că mai degrabă m-au ales ele pe mine. Când am pornit anul trecut prin noiembrie, am avut ocazia să interacționez cu mai multe femei antreprenor și să atrag cliente care aveau aceeași preocupare ca mine: cum să crească pe zona de antreprenoriat și să aibă succes.. Așa că, ținând cont de recomandările de marketing care spun că este tare util să ai un profil de client ideal, am decis că vreau să lucrez cu femeile antreprenor. Și este în continuare o experiență tare faină, învăț tare multe lucruri de la clientele mele care mă ajută și în dezvoltarea mea. 

Până la finalul anului, îmi voi extinde serviciile și pe coaching de echipă așa că mă voi adresa și organizațiilor mici și medii. 

Ce ar trebui să știe o femeie antreprenor care este în căutarea unui coach profesionist?

Ar trebui să știe că, coaching-ul este ca o drumeție alături de un partener de nădejde. Pe parcursul călătoriei coach-ul te însoțește pentru a ajunge la destinație, pentru a-ți stabili obiective realizabile și pentru a-ți clarifica deciziile. În cadrul unui proces de coaching înveți cum să devii independentă în luarea deciziilor, afli ce vrei să obții cu adevărat pentru tine și îți îmbunătățești calitatea relațiilor. 

Este dreptul tău să cunoști mai mulți coach-i înainte de a lua o decizie cu cine vei parteneria, iar dacă pe parcursul procesului de coaching simți că nu ți se potrivește, poți renunța oricând. 

Există foarte mulți pseudo-coachi care nu au o formare și o certificare acreditată în coaching și nu întrunesc cerințele de etică și profesionalism pe care le cere meseria. Astfel că este important să te asiguri că are o certificare internațională sau este în curs de a o obține, că a urmat o formare avizată în domeniu și că este în contact cu o organizație internațională care să susțină practicile etice de lucru. 

Este important să rezonezi cu persoana respectivă, astfel că recomand o conversație de cunoaștere înaintea începerii unui proces de coaching. 

Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai în coaching?

Faptul că pot susține într-un mod neintruziv oamenii pentru a-și atinge visurile, obiectivele și pentru a avea succes pe toate planurile. De asemenea, mă bucură fiecare interacțiune cu clienții și învăț multe lucruri despre mine. Acel mesaj de la client în care mă anunță că a obținut prin coaching ceea ce și-a propus mă umple de bucurie și recunoștință. 

Cum arată o zi din viața ta ca antreprenoare?

Nicio zi nu seamănă una cu cealaltă. Dimineața fie încep cu o cafea și o conversație de coaching, fie făcând sport. Apoi urmează activitatea pe social media și conversații de cunoaștere cu viitorii clienți. Nu ratez mesele principale și pauzele între sesiunile de coaching, fiind foarte importante pentru mine și stilul meu de viață. În a doua parte a zilei fie continui cu 1-2 sesiuni de coaching, fie scriu conținut pentru blogul meu. În general lucrez până la 18:00 cel târziu și apoi urmează timp liber pe care îl petrec cu partenerul meu sau prietenii. 

Sunt seri când particip la evenimente de networking sau de business pentru a cunoaște antreprenori și a-mi lărgi rețeaua de cunoștințe sau pentru a afla lucruri noi care să mă ajute în afacere. Cel mai mult îmi place că am diversitate în program și că nu mă plictisesc. 

Ce pasiuni ai în afară de coaching?

Îmi place să petrec timp în natură, să fac drumeții montane, să explorez locuri și culturi noi. Fac sport și am participat și la competiții de alergare de anduranță. Îmi place să citesc, să gătesc și să încerc experiențe noi. Îmi plac lucrurile simple și de multe ori mă bucur de o simplă plimbare prin parc alături de cineva drag. 

Ce recomandări le poți face femeilor care se gândesc să pornească pe drumul antreprenorial?

Le recomand să își clarifice ce vor să obțină pentru ele din antreprenoriat și care este energia din care încep să construiască un business. Să își facă un plan, cu obiective clare pe care să îl ajusteze constant pe traseu. Să nu se ferească să solicite ajutor și să lucreze cu profesioniști, fie ei mentori, consultanți, terapeuți sau coachi, în funcție de nevoie. La început sunt multe lucruri și roluri noi care trebuie îndeplinite și uneori un ajutor extern te ajută să vezi lucrurile și din alte perspective și să te adaptezi la mindset-ul de antreprenor. 

Le recomand și să se împrietenească și alinieze cu consecvența și constanța în obiective și acțiuni, pentru că succesul nu se clădește peste noapte, ci cu răbdare și perseverență. 

Muțumim, Georgiana și Succes!

PS: pe Georgiana o găsiti aici: https://georgianaghita.ro/

ce sa faci in Sibiu Previous post Ce să faci în Sibiu? Ghid introductiv al orașului și împrejurimilor
Next post Sobor de preoți în loc de GPS, cripte și situri arheologice misterioase, dar și tratamente inedite, toate în reality show-ul Treasure Games