Ce trebuie să știi înainte de a te lansa în propria afacere
Te visezi un antreprenor de succes? Ce trebuie să știi înainte de a-ți lansa propria afacere
Te gândești de ceva timp să îți lansezi propria afacere, dar nu știi de unde să începi? Poate chiar ți-ai ales nișa, dar frica de eșec te blochează? Fii pe pace! Aproape fiecare antreprenor înainte de a reuși a trăit senzații similare. Odată cu realizarea primilor pași, frica se va estompa, iar drumul spre succes va deveni tot mai clar. Dar înainte de a te lansa în lumea afacerilor, există un șir de informații pe care trebuie să le iei în considerație dacă vrei cu adevărat să ai succes. Vezi mai jos care sunt acestea:
- Care este conceptul produsului pe care urmează să îl oferi? Warren Buffett, renumitul investitor, om de afaceri și filantrop american, spune că o afacere are succes numai dacă oferi clientului mai mult decât produsul propriu-zis. Spre exemplu: vinzi produse cosmetice organice. În realitate, prin produsul vândut, vei oferi clientului senzația de bună-stare și ideea unei vieți de calitate. Numai oferind mai mult decât un simplu produs, vei deveni distins pe piață și vei căpăta clienți fideli.
- Studiază bine legislația și lucrează calitativ de la început. Legislația fiecărui stat reglementează actvitatea antreprenorială și diferitele nișe ale acesteia. Pentru a avea succes, este important să fii la curent cu detalii precum diferențele dintre casele de marcat datecs și sedona, despre modificările fiscale zilnice, despre legislația muncii și multe, multe altele. Numai așa îți vei putea proteja pe tine, facerea ta, afacerea și clienții. Din fericire, majoritatea informației o poți găsi pe internet. Și dacă tot nu te simți suficient de încrezător, apelează la o firmă de consultanță sau la diferiți specialiști, care să îți poată oferi răspunsuri la toate întrebările.
- Înconjoară-te cu oameni de afaceri. Se știe deja că ești media a cinci oameni cu care interacționezi cel mai des. Pentru a te menține pe val, vei avea permanent nevoie de inspirație, mentorat și entuziasm. Le vei putea obține, dacă vei face parte dintr-o rețea de oameni care au deja experiență și de la care vei putea învăța. De la cei care sunt abia la început de cale, vei putea împrumuta entuziasm, iar în vremurile mai grele, vă veți îmbărbăta reciproc. Fii îndrăzneț! Contactează oamenii a căror medie vrei să fii și devin-o mai bun în fiecare zi.
- Fă un plan de afaceri. Ușurează-ți ție parcursul și începe cu toate puse bine la punct. Un plus de claritate și viziune, îți va oferi planul de afaceri. Fără acesta, afacerea ta va pluti vulnerabil în ape tulburi. Nu îți asuma un asemenea risc. Pierderile ar putea fi prea mari. Dacă nu știi cum se elaborează un plan de afaceri, apelează la companii specializate, care îți vor oferi tot sprijinul de care ai nevoie.
- Lansează-te în afacere cu oamenii potriviți. James Ritty, inventatorul caselor de marcat, era proprietar al unei cafenele în Ohio. Ritty a inventat casa de marcat din disperare: deși avea foarte mulți clienți în cafenea, ieșea în fiecare zi pe pierdere, deoarece casierii și persoanele care duceau evidența contabilă, furau zilnic din venitul cafenelei. Astfel, i-a veit ideea să automatizeze procesul și să înregistreze venitul. Pentru a nu fi nevoit să vii și tu cu o invenție care să revoluționeze lumea afacerilor, pornește din start cu oamenii potriviți. Alege-ți cu atenție contabilul și tot restul echipei, care urmează să te însoțească în afacerea ta.
Și nu uita, succesul e o călătorie! Savurează fiecare etapă a acesteia!