living-room-2732939_1280

5 idei pentru amenajarea reușită a livingului

Specialiștii recomandă: 5 idei pentru amenajarea reușită a livingului

 

Fie că locuim la bloc sau la casă individuală, mai devreme sau mai târziu devenim protagoniștii lucrărilor de reparație, schimbări, îmbunătățiri sau reamenajări. Unele mai rar, iar altele suficient de frecvent. Indiferent de situație, nu oricine se grăbește să apeleze la un designer pentru amenajarea unei camere sau a întregului apartament, ci mai degrabă încercăm să devenim proprii vizionari în propria casă.

Și dacă baia sau dormitorul aparent n-ar trebui să ne creeze dificultăți în a găsi soluții de îmbunătățire a aspectului interior, cu bucătăria și livingul e o poveste aparte. Bine, de cele mai multe ori. Pentru că sunt camerele în care ne petrecem practic cel mai mult timp în mod activ și ne dorim confort și plăcere în aceste locuri.

Mare, mic sau prea „obosit”. Cum resuscităm livingul?

Pentru situațiile în care alegem să amenajăm în mod individual interiorul livingului, specialiștii recomandă câteva idei, pe care le-am găsit utile și am ținut să le împărtășim cu voi:

living-room-2732939_1280

  1. În cazul unui living mic, nu te grăbi să „colorezi” încăperea în felurite nuanțe, chiar dacă așa ai văzut în revistele de nișă sau sunt culorile tale preferate. Dacă vrei să oferi livingului mai multă aerisire, să pară mai larg și mai încăpător, potrivește nuanțele canapelei cu cele ale pereților în așa fel încât să nu se deosebească prea mult. În așa fel, vei obține un avantaj vizual al spațiului dat, mobila pierzându-se pe fundalul peretelui în fața căruia va fi instalată.
  2. Dacă dispui de un living mai mare, nu „suda” colțarul sau canapeaua de perete. Din contra, mișc-o puțin mai spre centrul camerei, iar în spatele acesteia poți amenaja un mic spațiu pentru alte interese: un birou unde să lucrezi la calculator, o masă pentru imprimantă, un dulăpior cu sertare pentru rechizite, cărți, tonere și cartușe, precum și spații special prevăzute pentru boxe, modem sau alte obiecte la care apelezi mai des sau mai rar. Poți chiar să improvizezi un spațiu de relaxare, de lectură sau o mică grădină de interior, plasând aici florile preferate.
  3. Dacă dimensiunile camerei nu sunt o problemă, iar scopul tău este doar să înviorezi decorul, atunci poți recurge la șiretlicuri simple, dar eficiente, de exemplu poți schimba culoarea huselor pernuțelor de pe canapea optând pentru ceva viu colorat, iar accesoriile hand-made care pot fi asortate cu pernuțele vor spori și mai mult bucuria cromatică. Lasă-ți imaginația liberă atunci când pleci la cumpărături și cu siguranță vei identifica ceva foarte drăguț pentru livingul tău proaspăt amenajat.
  4. Un alt secret pe care îl utilizează cu succes designerii de interior este cel al creării senzației de viață și activitate continuă în living. Acest efect poate fi obținut prin diverse gesturi extrem de simple, cum ar fi să „arunci” aparent neglijent o cuvertură frumoasă și calitativă pe canapea (care „întâmplător” se va asorta perfect cu restul decorului), fie aranjezi scaunele într-un mod care să ofere impresia că niște oaspeți tocmai au plecat din casă etc.
  5. Cât ține de înălțime, dacă livingul tău este foarte înalt, atunci spoturile fixate pe tavan, designul pereților, draperiile și dulapurile trebuie să-ți vină în ajutor. Aranjează, fixează și vopsește cu atenție și vei obține un avantaj vizual semnificativ. Dacă livingul este prea scund, adică are tavanul foarte jos, e clar că trebuie să eviți dotarea acestuia cu dulapuri înalte. Din contra, apelează la mobilier mai scund, la un design minimalist al canapelei, tablouri și accesorii orizontale etc. Totodată, vei avea grijă să nu exagerezi cu decorul nici în vecinătatea livingului, adică trecerea de la piesele de mobilier mai scunde la unele înalte se va face treptat, lin.

În general, decorul în casă este o provocare pentru toată lumea. Probabil ați observat ce impresie plăcută lasă femeile aranjate până în vârful unghiilor, dar care sunt îmbrăcate în așa fel și au părul aranjat atât de lejer încât lasă senzația că arată așa fără niciun pic de efort. Cam așa se întâmplă și cu foarte multe case. Ia decizii calculate și acționează în așa fel încât să-ți fie drag să revii acasă și să vrei să rămâi aici cât mai mult.

 

colectie-bijuterii-din-agint-Be-Special-cu-z-irconii Previous post Colecția de toamna de bijuterii din argint BeSpecial
Tara Hategului, tarani la cetatuie- asezamant dacic Next post Excursii de o zi la munte